Estades temàtiques / HUMANITATS II / Olot

ROY HOROVITZ

Del 24 d'octubre de 2016 al 2 de novembre de 2016

ROY HOROVITZ
Actor, director i dramaturg
Israel

Biografia

Roy Horovitz (Israel, 1970) es va llicenciar al Nisan Nativ Acting Studio del Departament d’Arts Escèniques de la Universitat de Tel-Aviv, i actualment està cursant el doctorat sobre la dramatúrgia israeliana relacionada amb la Bíblia a la Universitat de Bar-Ilan.

Com a actor, Horovitz ha interpretat nombrosos papers en diversos teatres, i ha dirigit un seguit de produccions molt ben rebudes per la crítica, que han girat per tot Israel. És professor d’Anàlisi Dramatúrgica i Història del Teatre a les universitats de Tel Aviv i Haifa, i entre el 2004 i el 2009 va ser el dramaturg i assessor artístic del Teatre Municipal Beer-Sheva. Entre el 2011 i el 2015 va ser director artístic del Teatre Municipal de Kiryat Shmona. A més, Horovitz és membre del Departament d’Arts Escèniques del Comitè de Cultura i Arts d’Israel, i del Comitè Artístic de MATAN-Centre de Teatre Experimental.

Projecte

Actualment estic treballant en la meva tesi doctoral al Departament de Literatura Comparada de la Universitat de Bar-Ilan. La investigació analitza les obres de teatre israelianes modernes, basades en materials bíblics, que es van representar a l’escenari del Habima (el teatre nacional d’Israel).

Des dels seus modestos inicis, en algun moment de la fi del segle XIX, el teatre jueu es va inspirar en la Bíblia com a font de la seva dramatúrgia. Al llarg dels anys, molts escriptors israelians van explorar la riquesa i la diversitat de la Bíblia, i la van utilitzar en les seves creacions. Amb la meva investigació, vull estudiar aquestes produccions i analitzar-ne el moment de l’estrena, els episodis bíblics triats i l’enfocament artístic dels dramaturgs a l’hora de treballar la matèria primera de la Bíblia, la rellevància dels textos antics en l’escena actual, tant la quotidiana com la política, econòmica i social, i la manera en què aquestes obres van ser rebudes pel públic i els crítics israelians del moment.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"