Estades temàtiques / HUMANITATS II / Olot

DAVID MANDERSON

Del 24 d'octubre de 2016 al 6 de novembre de 2016

DAVID MANDERSON
Escriptor
Glasgow (Escòcia, el Regne Unit)

Biografia

David Manderson (Glasgow, 1955) és escriptor de ficció i no-ficció. Ha format part de l’escena literària escocesa durant els últims trenta anys. Va dirigir el Festival de Curtmetratges Real to Reel del Festival de Cinema de Glasgow durant vuit anys i va fundar la revista d’escriptura creativa Nerve. Format al programa d’escriptura creativa de la Universitat de Glasgow, la seva novel·la de debut Lost bodies (Kennedy and Boyd, 2011) va tenir una molt bona acollida de la crítica. El seu segon títol, The Glass Half Full: Moving Beyond Scottish Miserablism (Luath, 2014), escrit amb la directora Eleanor Yule, va tenir un paper destacat en la prèvia del referèndum d’independència escocès. També ha publicat contes i articles en antologies escoceses i internacionals. Actualment està treballant en una segona novel·la, entre altres projectes.

Projecte

A Faber treballaré en l’esborrany de la meva segona novel·la, Undertow (títol provisional), un thriller psicològic que porto dos anys escrivint. Ja he arribat al punt crucial de les 100.000 paraules, escrites després de molts esborranys preliminars, que ara poliré per convertir-les en una història trepidant de forts personatges que captivarà els lectors i els durà des d’un inici fosc fins a una certa redempció final. La tasca és aconseguir centrar l’atenció del lector en la trama principal: el viatge d’un jove ingenu cap a una perillosa edat adulta. Després d’aquest treball a Faber, sumat als intents anteriors d’avançar en la novel·la, estic convençut que ja tinc el final a tocar. La meva estada a la residència em permetrà donar forma a la versió final, de manera que només quedin pendents les últimes revisions.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"