Estades temàtiques / HUMANITATS III / Olot

LILA AZAM ZANGANEH

Del 4 de febrer de 2017 al 11 de febrer de 2017

LILA AZAM ZANGANEH
Escriptora
França

Biografia

Nascuda a París, filla de pares iranians a l’exili. Després d’estudiar literatura i filosofia, es va traslladar als Estats Units, on va ensenyar literatura, cinema i llengües romàniques a Harvard. Ha publicat articles literaris i entrevistes en mitjans com ara Le MondeThe Paris ReviewThe New York Times o El País. El seu primer llibre, Nabokov y la felicidad (Duomo, 2012), ha estat traduït a diversos idiomes, i actualment està enllestint la novel·la A Tale for Lovers and Madmen.

Zanganeh parla set llengües i és membre del comitè internacional Rescue Committee i del consell assessor de Libraries without Borders. Des de setembre del 2015, també és president de programes de Narrative4, una organització global d’intercanvi d’històries que promouen l’empatia radical.

Projecte

A Faber treballaré en la fase final de la meva nova novel·la, A Tale for Lovers and Madmen. El llibre està estructurat en set colors, i la primera part (“Black”) té lloc en part a Catalunya. El llibre reescriu el poema èpic Chanson de Roland, i segueix un cavaller al llarg de 1.400 anys. “Black” està situat no només a la Barcino del segle IX, sinó també en una abrupta zona rural. Per mi, serà molt bonic, i fins i tot un xic miraculós, ser a Catalunya mentre enllesteixo aquest llibre.

La residència Faber va ser un encant en tots els sentits

La residència Faber va ser un encant en tots els sentits. L’hotel té unes vistes magnífiques, l’aire és net i pur, el restaurant (tant l’esmorzar com el sopar) és preciós i el personal és increïblement amable. Però, sobretot, és l’ambient impulsat per Francesc Serés i Gavina Freixa que va ser encantador i propici per a una estada meravellosa i productiva. Francesc també va sortir del seu despatx per portar-nos a fer recorreguts extensius per la zona i, sobretot, pels volcans màgics (Santa Margarida és un dels llocs més bells que he vist en la meva vida). Més enllà d’això, Faber també es va assegurar que tots els escriptors i artistes tinguessin actes programats amb la intenció de presentar el seu treball en tota la regió (a Girona, Figueres i molts altres llocs). En definitiva, vaig poder escriure de manera coherent, vaig fer nous amics fantàstics, vaig descansar bé i vaig deixar un gran somriure al cor. Estic realment agraïda a Faber, i la bona notícia per a mi va ser que la residència em va permetre arribar a un nou lloc en el llibre que actualment estic acabant. Gràcies, i és la meva sincera esperança tornar-vos a veure de nou, i sovint, en aquesta vida!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"