Estades temàtiques / HUMANITATS III / Olot

ETIENNE ROUZIÈS

Del 15 de gener de 2017 al 29 de gener de 2017

ETIENNE ROUZIÈS
Escriptor, historiador i bibliotecari
Catalunya del Nord

Biografia

Etienne Rouziès (1979) és escriptor, historiador i bibliotecari. Llicenciat a l’École Nationale des Charts, ha investigat sobre literatura medieval i la història dels llibres. Com a bibliotecari, ha organitzat exposicions sobre llibres d’artista, gravats i fotografia. Simultàniament, treballa en la seva carrera literària. Lector de  Léon-Paul Fargue and Jacques Réda, una de les seves àrees de treball és l’exploració del potencial poètic entre la ciutat i el caminar. Ha publicat Petit traité d’odologie à l’usage de Perpignan et d’ailleurs (Voix éditions, 2008), un assaig poètic sobre l’art de caminar basat en la seva experiència voltant per Perpinyà. Manté el blog Le Vent des Rues, on publica contes de viatges, fotografies, dibuixos i poemes, i explora el Perpinyà de l’escriptor Claude Simon.

Projecte

Caminar per la ciutat és una experiència intensa i poètica plena de sorpreses, reminiscències i aparicions. El meu projecte, Olot Records d’Excursió, vol traslladar la meva experiència a la paraula escrita, prenent Olot com a laboratori. Escriuré contes de viatges basats en les meves caminades, combinant impressions diverses, trobades, detalls arquitectònics, i digressions històriques. S’inclouran jocs gràfics i poètics amb la topografia de la ciutat, que se centraran en temes concrets com ara la ciutat subterrània.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"