Estades temàtiques / HUMANITATS III / Olot

ALLAN CAMERON

Del 29 de gener de 2017 al 9 de febrer de 2017

ALLAN CAMERON
Escriptor, traductor, editor
Escòcia

Biografia

Allan Cameron ha escrit dues novel·les, The Golden Menagerie i The Berlusconi Bonus, i un llibre de no-ficció, In Praise of the Garrulous. A més, ha escrit dos llibres de contes, Can the Gods Cry? i On the Heroism of Mortals. D’altra banda, ha traduït 24 llibres escrits en italià i les seves dues col·leccions de poesia, Presbyopia A Barrel of Dried Leaves.

L’any 2008 Cameron va obrir una nova editorial anomenada Vagabond Voices. Una de les raons de la nova editorial era augmentar el nombre d’obres literàries traduïdes en anglès.

Projecte

A Faber intentaré establir contacte amb editors i escriptors catalans: Vagabond Voices és una editorial amb seu a Glasgow (Escòcia) i publica novel·les traduïdes, novel·les escrites originalment en anglès, treballs de polèmica política, poesia i obres de teatre. A part de les novel·les traduïdes, la majoria dels autors són residents a Escòcia, i estem, per tant, molt involucrats en el debat sobre la independència i el manteniment de les nostres llengües. Aquesta és una de les raons per buscar vincles amb editors i escriptors catalans, i amb la cultura catalana.

D’altra banda, treballaré en la meva novel·la, Cinico. Travels with a Good Professor at the time of the Scottish Referendum.

La meva experiència a Faber

Les residències de Faber a Olot són exclusivament informals i generoses. El personal de l’hotel és amable i servicial, i tot l’ambient és propici per crear el millor entorn possible perquè els escriptors continuïn amb el seu treball. Els afortunats residents trobaran que els seus companys de residència són agradablement cosmopolites i les seves converses, fascinants —o almenys aquesta va ser la meva experiència. L’hotel que acull la residència ofereix un esmorzar i un sopar de quatre plats, mentre que la zona reservada per als residents és un apartament amb cuina, rentadora, secadora… El director, Francesc Serés, organitza sortides per la zona i converses. Aquesta residència em va donar l’oportunitat d’acabar la meva novel·la sobre Europa i la independència escocesa narrada per un periodista italià cínic i narcisista: Cinico. Travels with a Good Professor at the Time of the Scottish Referendum. En altres paraules, va fer exactament el que ha de fer una residència.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"