Estades temàtiques / HUMANITATS III / Olot

JAKUTA ALIKAVAZOVIC

Del 4 de gener de 2017 al 11 de gener de 2017

JAKUTA ALIKAVAZOVIC
Escriptora i traductora
França

Biografia

Jakuta Alikavazovic va néixer a París de pares bosnians i montenegrins. Després d’estudiar a l’Ecole Normale Supérieure, va ser professora de literatura americana i arts visuals a la Sorbona. La seva ficció se centra en la nostra relació amb l’art i la tecnologia, en les conseqüències de la pèrdua i en la vida que es desenvolupa en un entorn urbà sempre canviant. Ha col·laborat amb diversos mitjans periòdics. També ha traduït al francès novel·les d’autors americans com ara Lila Azam Zanganeh, i actualment està treballant en la traducció dels assaigs de David Foster Wallace.

Jakuta Alikavazovic està treballant en la seva quarta novel·la. La primera, Corps volatils, publicada el 2007 a França, va guanyar el premi Goncourt a la primera novel·la.

Projecte

A Faber treballaré en el meu projecte Strange Things in a Stranger Language: A Collection for the 21st Century, un recull de microficcions al voltant de la desorientació i la descoberta que se sent com a viatger, o com a emigrant. M’agradaria copsar el moment en què ens hem d’enfrontar a coses estranyes i confuses, fer una mena de repositori de sentiments que s’obliden fàcilment, ja que res no és més fonedís que la sensació de novetat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"