Estades temàtiques / MATEMÀTIQUES / Olot

JULIAN PFEIFLE

Del 6 de març de 2017 al 10 de març de 2017

JULIAN PFEIFLE
Matemàtic
Àustria

Biografia

Julian Pfeifle treballa en el camp de la geometria discreta, un emocionant àmbit de les matemàtiques situat en l’encreuament entre la combinatòria, la topologia, l’àlgebra i la informàtica. Utilitza els ordinadors contínuament en les seves investigacions, tant com a eina per provar conjectures ràpidament com per arribar a respostes que d’una altra manera serien inaccessibles a causa de la magnitud dels càlculs necessaris. Bona part de la seva recerca es relaciona sobretot amb els polítops.

Projecte

Sage és el principal projecte de programari per a càlculs matemàtics, i Polymake és el programari més destacat per als càlculs geomètrics, i també algebraics fins a cert punt, en el camp de la geometria discreta. Tots dos programaris necessiten incorporar-ne d’altres procedents d’altres àmbits de treball, així que és fonamental establir vincles entre els diversos projectes de programaris. Atès que porto temps treballant amb Polymake, m’agradaria col·laborar amb membres del projecte Sage per tal de trobar vies de comunicació entre tots dos equips.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"