Estades temàtiques / NOU PERIODISME / Olot

ÀLEX HINOJO

Del 15 de maig de 2017 al 17 de maig de 2017

ÀLEX HINOJO
Gestor cultural
Catalunya

Biografia

Àlex Hinojo, més conegut a la xarxa com a Kippelboy, és gestor de projectes culturals i activista pel coneixement lliure. Diplomat en ciències empresarials amb postgraus en gestió cultural i museologia, està especialitzat en la divulgació cultural a la xarxa mitjançant plataformes obertes, especialment la Viquipèdia. Treballa amb els principals museus, biblioteques, arxius i universitats dels Països Catalans, així com amb diverses institucions europees o nord-americanes, intentant difondre els beneficis potencials de treballar en obert, en xarxa i de manera col·laborativa. Actualment és director de projectes a Amical Wikimedia.

Projecte

Viquipèdia és la principal font d’accés al coneixement mundial, escrita i millorada diàriament per milers de voluntaris en gairebé 300 llengües. Ha esdevingut un dels paradigmes del que podria arribar a ser un Internet lliure, obert i distribuït. La fiabilitat dels continguts de la Viquipèdia es basa en la verificabilitat de les fonts que fan servir els viquipedistes (diaris, revistes especialitzades, premsa generalista). A Faber vull fer una anàlisi comparativa de quines fonts fan servir els viquipedistes en els principals wikis en relació amb els principals mitjans de premsa periòdica en català. També miraré la presència de mitjans en català com a font a les viquipèdies en altres llengües.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"