Estades temàtiques / NOU PERIODISME / Olot

OLIVER ELLIOTT

Del 15 de maig de 2017 al 18 de maig de 2017

OLIVER ELLIOTT
Historiador
Regne Unit

Biografia

Historiador especialitzat en els Estats Units. La seva recerca s’ha centrat en la relació entre periodisme, opinió pública i lleis estrangeres.Va acabar el doctorat a principis del 2017, a la London School of Economics amb una tesi sobre la premsa americana i la manera com va cobrir l’increment d’autoritarisme a Corea del Sud durant la guerra freda. Elliott també ha tractat temes com la objectivitat periodística i el paper dels discursos discordants dins del sistema mediàtic americà. També va treballar com a editor i investigador per a diversos think tanks de Londres i la unitat de vigilància de mitjans del govern del Regne Unit.

Projecte

Durant la meva estada a la residència tinc la intenció de convertir la meva tesi en un llibre. Aquesta tracta el moment posterior a la Segona Guerra Mundial, quan el periodisme americà va passar de l’idealisme de la Segona Guerra Mundial al pragmatisme de la Guerra Freda, i en aquesta transició la guerra de Corea va tenir un paper molt rellevant. Espero que a partir de les converses amb els altres residents, pugui trobar temes i idees que facin el llibre pertinent per al debat actual sobre el paper del periodisme en la societat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"