Estades temàtiques / NOU PERIODISME / Olot

EILEEN TRUAX

Del 15 de maig de 2017 al 30 de maig de 2017

EILEEN TRUAX
Periodista
Los Angeles (Estats Units)

Biografia

Va néixer a Ciutat de Mèxic, on va treballar com a corresponsal política. L’any 2014 es va traslladar als Estats Units, des d’on escriu sobre migració i política per al diari El Universal de Mèxic, les revistes Proceso i Gatopardo, i Vice Mexico, entre moltes d’altres. És autora de Dreamers, an immigrant generation’s fight for their American Dream. El seu nou llibre sobre asil polític als Estats Units es publicarà el 2018.

Eileen té les carreres de Comunicació Social i Política i Comunicació. Ha estat membre de l’Associació Nacional de Periodistes Hispànics (NAHJ) i cofundadora de Cuadernos Doble Raya, una xarxa de periodistes amb membres a vuit països. Ha estat sòcia del Programa d’Immigració Scripps Howard, el Centre de Mitjans Knight Digital i la Fundació Iberoamericana de Nou Periodisme (FNPI, Colòmbia). El 2016 va ser seleccionada per al Centre International per a Periodistes (ICFJ) com a guanyadora de “Bringing Home the World”, del Grup de Reportatges Internacionals, per cobrir històries sobre joves immigrants a Espanya.

Projecte

Estic treballant en un llibre sobre mexicans als Estats Units en l’era Trump. Aquest projecte explicarà històries de resistència i èxit que passen cada dia en aquesta comunitat, els membres de la qual han hagut de superar la discriminació i l’odi de dècades.

El meu objectiu és tractar el tema des de la justícia social i els drets humans. Quan parlem d’immigració, els periodistes tendim a seguir el to dels polítics i de les institucions de govern. Les històries d’immigració es vinculen sovint a crisis econòmiques, canvis de legislació, trànsit humà, mort. En els mitjans, migració és igual a conflicte.

Explicaré tretze històries d’immigrants “sense crisi” per descriure homes i dones que, contra totes les adversitats, estan triomfant en un país que continua etiquetant-los com a immigrants. Com a corresponsal de temes d’actualitat, ha estat dur treballar amb aquesta perspectiva mentre cobria cada dia informació –amb tot el soroll provinent de la Casa Blanca, els mitjans, el Twitter–. Penso que passant una setmana a Faber, treballant a jornada completa en el projecte, m’ajudarà a agrupar les històries que aquest llibre es mereix.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"