Estades temàtiques / CREENCES RELIGIOSES / Olot

PAUL GIFFORD

Del 19 de setembre de 2017 al 9 d'octubre de 2017

PAUL GIFFORD
Professor emèrit de Religió
Addis Ababa (Etiòpia)

Biografia

Va néixer a Nova Zelanda. Ha estudiat a Wellington, Roma, Oxford i Uppsala. Va començar la seva carrera docent a la Universitat de Zimbàbue, i va impartir classes a la Universitat de Leeds, i des de 1992 en el departament de l’Estudi de la Religió a l’Escola d’Estudis Orientals i Africans de la Universitat de Londres. Ha dut a terme importants investigacions sobre Nous Desenvolupaments en el Cristianisme Africà (1989-92) per a la Conferència Africana de les Esglésies, amb seu a Nairobi, i la Societat Civil Africana (1989-92) finançada pel Leverhulme Trust. Entre les seves principals publicacions hi ha Christianity and Power in Doe’s Liberia (1993), African Christianity: its Public Role (1997), Ghana’s New Christianity: Pentecostalism in a Globalising African Economy (2004), Christianity, Politics and Public Life in Kenya (2009), Christianity, Development and Modernity in Africa (2015). Actualment viu a Etiòpia, on la seva dona dirigeix un institut de la UNESCO.

Projecte

Una monografia titulada The changing nature of Western Religion. Tradicionalment, les religions es relacionen amb forces més enllà del domini humà, considerades determinants de les nostres circumstàncies i destí, a les quals podríem influir (per exemple, amb la pregària). La majoria dels pobles del món encara practiquen aquestes religions. No obstant això, en els últims centenars d’anys, com a conseqüència d’una nova consciència provocada per l’auge de la ciència i la tecnologia, la burocràcia i el capitalisme, la consciència d’aquestes forces s’ha reduït a la perifèria, la qual cosa ha conduït no sols a molts a deixar de ser religiós, sinó també a la “secularització interna” de la resta de la religió occidental.

La ubicació, la companyia i les condicions de treball es combinen per facilitar la màxima productivitat

L’organització va ser excel·lent, i Francesc, Gavina i Pau es van fer càrrec de tot fins al darrer detall. L’hotel Riu Fluvià és una base magnífica, que encara ha estat millor perquè ha fet un temps preciós durant tota l’estada. La gestió de l’hotel i els treballadors no podrien haver estat més útils. La ubicació ofereix un fàcil accés a la ciutat d’Olot i les seves esglésies i museus, passejades a peu o amb bicicleta al camp, i Francesc va organitzar dos viatges amb cotxe per visitar els volcans i pobles propers. D’aquesta manera, vam estar exposats a la història i la cultura catalanes. A més, la nostra residència sobre religió va tenir lloc durant el referèndum de la independència de Catalunya, que va ser un afegit molt important a la nostra consciència sobre sensibilitats especials catalanes. Sobretot, la companyia dels altres residents va fer que l’experiència fos especialment memorable. Tant durant l’esmorzar com el sopar, volíem conèixer els interessos i el treball dels altres residents, i molts de nosaltres ens hem convertit —n’estic segur— amb amics per a tota la vida. La ubicació, la companyia i les condicions de treball es combinen per facilitar la màxima productivitat. Una experiència inoblidable.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"