Estades temàtiques / CREENCES RELIGIOSES / Olot

MEERA KACHROO

Del 23 de setembre de 2017 al 2 d'octubre de 2017

MEERA KACHROO
Etnògrafa, investigadora i professor
Saskatoon, SK (Canadà)

Biografia

Meera Kachroo és etnògrafa, investigadora i professora de Religions del sud d’Àsia. La seva investigació doctoral, finançada pel Consell de Recerca en Ciències Socials i Humanitats del Canadà, es basa en un extens treball de camp sobre cercles rituals del sud de l’Índia i se centra en la circulació contemporània de les tradicions i els textos religiosos hindús. La seva investigació inclou l’exploració del canvi cultural, la història social i especialment les relacions entre el laïcisme, la religió i la modernitat. Juntament amb aquesta investigació, està desenvolupant polítiques institucionals per a espais religiosos i benestar espiritual a la Universitat de Saskatchewan. Com a professora a la Universitat McGill (Mont-real) i a la Universitat de Saskatchewan, ha dissenyat i dirigit cursos sobre religions asiàtiques, el cinema de Bollywood, la cultura del ioga modern, les filosofies de la no-violència i l’ètica mediambiental.

Projecte

A Faber treballarà en dos projectes d’escriptura. El primer és un assaig que compara dues visions de la utopia sagrada: l’illa gemàtica manidvipa, que es troba en les mitologies hindús i la imatge de Joan en el Nou Jerusalem, tal com s’articula en el llibre de l’Apocalipsi (en la tradició anglosaxona és conegut com a Llibre de la Revelació), que és el darrer del Nou Testament. El segon projecte és una anàlisi de la política contemporània en les institucions canadenques d’educació superior, on vol interrogar els supòsits del laïcisme contemporani per fer espai per a la identitat, l’autoritat i les pràctiques religioses.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"