Estades temàtiques / CREENCES RELIGIOSES / Olot

ELENA KALMYKOVA

Del 24 de setembre de 2017 al 14 d'octubre de 2017

ELENA KALMYKOVA
Filòsofa de la religió
Sant Petersburg (Rússia)

Biografia

Originalment des de Sant Petersburg, Elena Kalmykova es va traslladar a Suècia, on va completar el seu doctorat a la Universitat d’Uppsala i va fer una extensa investigació per a un projecte de drets humans, Raoul Wallenberg Calendar. Actualment és becària de Marie Curie a la Universitat de Birmingham, on treballa en un projecte postdoctoral, Bridging Beliefs and Practices, finançat per la Comissió Europea. La investigació de l’Elena se centra en l’encarnació i el seu paper en la formació de creences religioses. La seva trajectòria interdisciplinària en estudis orientals, estudis religiosos i filosofia de la religió li va proporcionar un coneixement de primera mà de la diversitat de pràctiques i mètodes dels dos estudis empírics de religió i filosofia de la religió, els quals aplica en la seva investigació. Els seus treballs de filosofia van guanyar el primer premi en el Concurs Anual de Comunicacions sobre Diàleg de Religions i Ciències el 2007 i el segon premi del Concurs d’Assaigs en Filosofia de la Religió i Teologia Filosòfica el 2014. Quan no investiga, escriu ficció, dibuixa i practica el ioga.

Projecte

Durant la seva estada a Faber continuarà treballant en el seu projecte Bridging Beliefs and Practices i escrivint un llibre amb el mateix nom. El projecte pretén superar l’espai entre la recerca de creences religioses, d’una banda, i la recerca de pràctiques religioses (religió viscuda), de l’altra. La recerca contemporània de les creences religioses l’estudien els filòsofs, mentre que les pràctiques les fan els antropòlegs, sociòlegs i altres investigadors empírics; per tant, les investigacions deixen d’estudiar qualsevol vincle entre creences i accions. Així doncs, aquest projecte s’esforça per estendre la recerca mitjançant la investigació i el mapatge de la “terra de ningú” –relació personificada entre creences i pràctiques.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"