Estades temàtiques / FEMINISMES / Olot

BIPASHA BARUAH

Del 23 d'octubre de 2017 al 6 de novembre de 2017

BIPASHA BARUAH
Càtedra d’Investigació al Canadà i professora
Londres, Ontario (Canadà)

Biografia

Bipasha Baruah té una càtedra d’investigació en temes de dones i és professora del Departament de Recerca d’Estudis de Dones i Feministes de la Universitat de Western. La Dr. Baruah porta a terme la investigació interdisciplinària sobre gènere, desenvolupament i globalització; les dones i el treball, i la desigualtat social, política i econòmica. La seva investigació sobre les dones i la propietat i l’ocupació de les dones en les energies renovables ha influït en la política dins dels governs, les institucions financeres i les organitzacions no governamentals. La investigació de la Dr. Baruah apareix en revistes com ara World Development, Feminist Economics, Development in Practice, Progress in Development Studies, Canadian Journal of Development Studies, Labor Studies, Environment and Planning, Geography Compass and Natural Resources Forum. El seu llibre de 2010, Women and Property in Urban India, va ser publicat per la Universitat de British Columbia Press. Ella contribueix fent articles i columnes d’opinió per a una varietat de diaris, revistes i blocs. La Dr. Baruah també té 12 anys d’experiència en desenvolupament internacional professional amb les agències d’ajuda, bancs de desenvolupament, ONG, associacions laborals i think tanks.

Projecte

Els assumptes sobre la sostenibilitat ambiental i la inseguretat dels combustibles fòssils han motivat els països d’arreu del món a netejar els subministraments d’energia derivats de les energies renovables com la solar, la hidràulica, la bioenergia, geotèrmica i eòlica. Atès que la producció i distribució d’energia neta representen més mà d’obra que produir i distribuir combustibles fòssils, aquest canvi crea noves oportunitats laborals i fa front a la pobresa energètica en comunitats remotes o insuficientment ateses. Tot i que hi ha un enorme potencial per crear ocupació en energia neta a gairebé arreu del món, hi ha una preocupació creixent sobre el fet que les dones, que ja estan molt poc representades en el sector, seran encara més marginades si les polítiques i programes d’igualtat de gènere no es planifiquen de manera proactiva i implementada. El meu projecte de recerca identifica similituds i diferències en les feines que desenvolupen les dones en energia neta en diferents contextos regionals món, i fa recomanacions per a l’optimització de la seva participació.

Faber, un lloc meravellós per dur a terme treballs estimulants intel·lectualment

La Residència Faber va acceptar la meva candidatura perquè pogués anar-hi per dedicar temps a pensar com avançar en un projecte de recerca encaminat, en general, a comprendre com garantir que una economia mundial amb baixes emissions de carboni serà més justa socialment que el seu predecessor basat en el fòssil. Vaig passar les dues setmanes a Faber reflexionant sobre les tendències revelades per la meva recerca sobre l’ocupació femenina en energies renovables i escrivint parts d’una monografia sobre el canvi climàtic i la justícia social. Com a acadèmica a temps complet, amb responsabilitats de recerca, d’ensenyament i de servei, rarament puc trobar l’espai i el temps per treballar intensament en una tasca cognitivament exigent, amb aquesta residència temàtica sobre feminisme, Faber em va brindar l’oportunitat d’avançar en un projecte important, mentre connectava amb professionals que treballen en la igualtat de gènere des de diverses perspectives disciplinaris i metodològiques. El personal de Faber és hospitalari, amable i generós. Han fet que la residència sigui una experiència productiva i estimulant. Recomano una Residència Faber a qualsevol que es beneficiaria de centrar-se sense distracció en una tasca intel·lectualment estimulant en un entorn pintoresc i tranquil.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"