Estades temàtiques / FEMINISMES / Olot

KATE GOOD

Del 30 d'octubre de 2017 al 17 de novembre de 2017

KATE GOOD
Estudiant de doctorat
Estats Units

Biografia

Kate Good estudia la literatura peninsular dels segles XIX i XX a la Universitat de Carolina del Nord-Chapel Hill. Li interessen les novel·les i els contes del realisme espanyol, i el modernisme i el noucentisme catalans —especialment les obres escrites per dones escriptores.

Ha presentat, a congressos nacionals i internacionals, les obres d’Emilia Pardo Bazán, Caterina Albert i Paradís, Mercè Rodoreda i Carme Riera. Ha publicat articles a Catalan ReviewDecimonónica i MIFLC Review.

Actualment, Kate Good està acabant la seva tesi doctoral sobre l’estètica de l’escriptura en l’obra de Caterina Albert i Paradís a la Universitat de Carolina del Nord-Chapel Hill, on ha treballat com a investigadora i docent des de 2012.

Projecte

A la Residència Faber, Kate Good treballarà en la introducció de la seva tesi, en la qual examinarà un tipus de recepció crítica que ha rebut Caterina Albert i les seves contemporànies, com ara Agustina Storni i Delmira Agustina. L’objectiu del capítol és proposar nous mètodes de lectura crítica que tinguin en compte els diversos motius de les escriptores tant com els del seu públic. Durant la seva estada, espera compartir parts del seu projecte amb estudiants olotins, i aprendre de l’intercanvi amb els altres residents.

Els inesperats avantatges de la meva residència a Faber

A Faber, esperava escriure una gran part d’un capítol de la meva dissertació, potser anar una mica més enllà i practicar el meu català a la ciutat d’Olot. Aquesta experiència m’ha deixat molt satisfeta. El que no sabia és que faria totes aquestes coses i encara unes quantes més.

Durant les tres setmanes a la residència vaig participar en debats informals nocturns, organitzats per les companyes residents, sobre una àmplia varietat de projectes de recerca; em reunia i parlava amb l’equip de lideratge professional i molt compromès de Faber; vaig exposar el meu treball a la jornada de portes obertes que va organitzar Faber per al públic en general. Vaig gaudir de les converses dels sopars amb les altres residents sobre temes mundans (sopa o amanida?) i també més significatius (diversitat en els llocs de treball, igualtat de paga per a les dones). Vaig descobrir noves maneres d’ampliar l’abast del meu projecte després de debatre’l amb dones de diferents àmbits, inclosos el periodisme, els estudis organitzatius i la filosofia. Vaig practicar les relacions públiques compartint la meva recerca i les meves experiències amb els mitjans de comunicació locals, vaig fer la meva primera presentació acadèmica en català a estudiants de secundària d’un institut local i vaig visitar Olot i altres precioses ciutats properes.

A causa de la gran varietat d’experiències inesperades que Faber va oferir, he trobat que ha estat una experiència especialment enriquidora i gratificant acadèmicament, professionalment i personalment. Moltes gràcies!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"