Estades temàtiques / FEMINISMES / Olot

SAMEENA AZHAR

Del 7 de novembre de 2017 al 20 de novembre de 2017

SAMEENA AZHAR
Treballadora social i investigadora
Bronx (Estats Units)

Biografia

Sameena Azhar és doctora a l’Escola d’Administració de Serveis Socials de la Universitat de Chicago. Es va llicenciar per la Universitat de Berkeley i va fer un màster de Treball Social i Salut Pública a la Universitat de Pennsilvània. Treballa com a treballadora clínica amb llicència per a Village of Niles amb immigrants monolingües d’hindi i urdú. És membre de la minoria del Consell d’Educació en Treball Social i membre de redacció de dissertació al Centre d’Estudi de Gènere i Sexualitat de la Universitat de Chicago. Té més d’una dècada d’experiència clínica i de recerca en els àmbits del VIH, la salut mental i l’abús de substàncies. Ella toca jazz en el piano i li encanta el poble de Bodega Bay, al nord de Califòrnia.

Projecte

A Faber treballarà gran part del temps en la seva tesi doctoral, que fa referència a l’estigma del VIH, gènere i depressió per a dones cisgender i hijra / transgènere a Hyderabad, al sud de l’Índia. També planeja organitzar un grup de treball quinzenal per a escriptors feministes de parla anglesa a la residència Faber. Cada sessió se centrarà exclusivament en el treball d’un col·laborador i oferirà un espai feminista solidari per poder discutir-lo i millorar-lo. El propòsit principal del grup serà donar suport a les persones feministes en la presentació del seu propi treball i oferir comentaris constructius als altres.

Faber: un lloc per tornar a connectar amb la feina i reactivar la inspiració!

Vaig tenir el plaer de participar en la residència Faber sobre feminismes el novembre de 2017. L’experiència era exactament el que necessitava per poder centrar-me en la meva redacció. Tothom a Faber és increïble. La residència va reunir un grup increïblement divers d’estudioses, escriptores i periodistes. Vaig conèixer poetes, erudites literàries catalanes, filòsofes, sociòlegues i antropòlegues culturals. Faber s’encarrega de totes les necessitats perquè puguem centrar-nos a treballar. Proporcionen un esmorzar i un sopar generosos, un ampli espai per escriure tant a l’habitació com a l’hotel, i diverses oportunitats per conèixer i connectar amb altres persones interessades en el nostre àmbit de treball. Durant la meva estada, vaig fer una conferència a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) al Departament d’Història de les Ciències. Va ser una oportunitat fabulosa de conèixer altres acadèmics que treballaven en temes relacionats amb l’elaboració de qüestions mèdiques al llarg de la història de la ciència. Estic en la darrera fase de completar un doctorat en Treball Social a la Universitat de Chicago i durant aquest temps vaig poder revisar diversos capítols de la meva tesi. De tornada a Chicago, treballaré com a treballadora social clínica, de manera que aquesta estada fora de casa també m’ha proporcionat la pau i la tranquil·litat que necessitava per recuperar la claredat del pensament. Despertar-se amb un paisatge bonic de fons, dels impressionants Pirineus, és una delícia. Hi ha diverses rutes properes per descobrir passejades tranquil·les, com ara el Parc Nou, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el Volcà Montascopa. Només les postes de sol ja van fer que aquest viatge fos memorable. Els coordinadors del programa, Francesc Serés i Gavina Freixa, tenen cura de donar cabuda als residents en cada moment. Un dels meus darrers dies a Faber vam dinar a casa del director, al centre de la ciutat d’Olot. No oblidaré aquest viatge. Gràcies pels meravellosos records de Catalunya, Faber!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"