Estades temàtiques / FEMINISMES / Olot

KLARA REGNÖ

Del 7 de novembre de 2017 al 14 de novembre de 2017

KLARA REGNÖ
Doctoranda, investigadora feminista, professora titular
Estocolm (Suècia)

Biografia

Klara Regnö és investigadora i professora feminista especialitzada en el camp del gènere, la gestió i l’organització. El seu treball inclou estudis d’oportunitats de gènere i carrera, lideratge, treball directiu a diferents nivells estratègics i en diferents entorns organitzatius, tant en el sector privat com en el públic, incloent l’acadèmic. La teoria i la pràctica del canvi també són una àrea d’interès en la seva recerca. Ha estudiat iniciatives de canvi en organitzacions, integració de gènere, treball per a la igualtat de gènere i la diversitat en col·laboració estreta amb diferents empreses i organitzacions. Els seus treballs recents inclouen el capítol “Reptes a la solidaritat feminista en l’era de la Nova Gestió Pública” a Thwaites & Pressland eds. Being an Early Career Feminist Academic. Palgrave Macmillan

Projecte

Durant la meva estada a Faber vaig a treballar en un llibre sobre recerca i investigació en lideratge feminista sobre igualtat de gènere, equitat, diversitat. El propòsit del llibre és apropar posicions entre l’àmbit acadèmic i la societat i difondre els resultats de la recerca a un públic més ampli. Mitjançant la consciència de les barreres estructurals, els representants poden ajudar a crear condicions de treball iguals i, d’aquesta manera, obrir el camí a les dones i als altres grups desafavorits en la vida laboral. Aquest llibre vol fer una contribució a augmentar la igualtat de gènere en l’àmbit laboral.

Faber, bonic i inspirador

Vaig tenir el gran privilegi de participar a la residència Faber de feminismes al novembre de 2017. Els coordinadors del programa, el director Francesc Serés, i Gavina Freixa i Pau Ávila, responsables de l’administració i la comunicació, ens van donar la benvinguda de la millor manera possible i van fer tot el possible per fer que la nostra estada fos memorable i productiva. La residència em va oferir una oportunitat meravellosa de centrar-me en el meu propi treball i d’inspirar converses amb les companyes de residència, un grup divers d’acadèmiques, periodistes i escriptores durant el sopar. El que també m’ha agradat de Faber ha estat l’oportunitat de participar en la comunitat local. Durant la meva estada, vaig presentar alguns dels temes del meu llibre sobre gènere/feminisme, organització i lideratge als alumnes de l’escola Cor de Maria.

Les instal·lacions de Faber són excel·lents i, després d’unes hores de treball intenses, ha estat meravellós aclarir els pensaments en alguns dels camins propers amb uns escenaris de fons impressionants. Vull expressar el meu més profund agraïment al coordinador de l’equip i a l’Ajuntament d’Olot i la Generalitat de Catalunya, departament de Cultura, per fer possible aquesta meravellosa experiència.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"