Estades temàtiques / FEMINISMES / Olot

JENN DÍAZ

Del 23 d'octubre de 2017 al 26 d'octubre de 2017

JENN DÍAZ
Escriptora
Barcelona (Catalunya)

Biografia

Jenn Díaz (Barcelona, 1988) és escriptora. Autora de Belfondo (editat per primer cop al 2011 i amb nova edició revisada al 2017), El duelo y la fiesta (2012), Mujer sin hijo (2013), Es un decir (2014), Mare i filla (2015), la seva primera novel·la en català, i Vida familiar (2017), Premi Mercè Rodoreda 2016 de contes i narracions. És Premi Continuarà 2016. Col·labora amb Jot DownEl Periódico i Catorze.cat. La seva obra s’ha traduït a l’italià i el polonès.

Projecte

En les darreres novel·les, els personatges femenins han estat protagonistes absoluts de les històries, però en tots els casos la violència domèstica sorda, la rivalitat i el pessimisme femení hi tenien un paper definitiu. En la nova novel·la Jenn Díaz voldria explorar una altra manera d’enfocar el feminisme, allunyant-me dels rols més agressius i tristos, de les dones com a víctimes de l’home i la societat, i crear dos personatges femenins més solidaris. Basat una mica en l’experiència del Camí de Sant Jaume —la vida nòmada, el fet de caminar i deixar enrere no només objectes personals—, les dues dones faran camí de la mà, amb tensions però solidàries. En definitiva, una altra novel·la de dones, però mirant de fer-hi protagonista la sororitat i l’abandó d’allò que ens fa nosa.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"