Estades temàtiques / FEMINISMES / Olot

CATALINA GAYÀ

Del 11 de novembre de 2017 al 13 de novembre de 2017

CATALINA GAYÀ
Periodista i professora
Mallorca (illes Balears)

Biografia

És doctora en Comunicació pel Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB. Periodista, editora de SomAtents, codirectora de Dones, programa feminista de IB3 Ràdio. El 2017, ha escrit El Mar es tu Espejo (Libros del K.O), un llibre en el que denuncia la situació de les tripulacions abandonades a la Mediterrània i que suposa una reflexió sobre el capitalisme salvatge i la deshumanització. Durant més de 15 anys va treballar per El Periódico de Catalunya fent crònica urbana. Es va formar en periodisme literari a Mèxic, treballant a Cambio, la revista dirigida per Gabriel García Márquez.  És també professora associada de la UAB i col·laboradora de la UOC. Ha treballat com a professora  de narrativa i metodologia a Mèxic i a Oxford.

Projecte

Dones és un experiment. És un joc i, sobretot, un atreviment. Així ho vam plantejar a IB3, la ràdio pública de les Illes Balears. Cada setmana, durant una hora, agafar un tema universal i plantejar-ho des de la perspectiva de les dones.

L’objectiu del programa és sacsejar una mica el nostre dia a dia, del que pensem, el per què vivim de la manera com vivim i com podem viure d’altres maneres. És a dir, és un exercici de desconstrucció del nostre dia a dia i de construcció des d’una altra mirada, des d’una altra perspectiva. Dones és un programa que s’ha fet feminista a mesura que s’ha anat fent. Ja s’han fet 44 programes i hem tractat temes tan diversos com l’educació, els masclismes, la hipersexualització, la religió, els youtubers, la masturbació… Les nostres convidades sempre són dones, una acció que ens ajuda a mostrar que sempre hi ha dones si l’agenda periodística varia i s’obre.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"