Estades temàtiques / URBANISME / Olot

JESSICA WURWARG

Del 16 de gener de 2018 al 22 de gener de 2018

JESSICA WURWARG
Especialista en urbanisme i política
Nova York (resident a Brooklyn)

Biografia

Jessica Wurwarg és la directora de Gestió i Sostenibilitat de l’Energia, al Departament de Transport de Nova York (DOT), lidera els programes de reducció de sostenibilitat i de gasos d’efecte hivernacle de l’agència. Ensenya política internacional d’aliments i aigües i urbanització al Centre d’Assumptes Globals de la Universitat de Nova York. Amb experiència en política urbanística i planificació urbana, centrada en l’alimentació i la sostenibilitat, va treballar com a directora gerent del Centre de Política Alimentària de la Facultat de Salut Pública de Hunter College; Cap d’Estat Major d’Afers exteriors del DOT; planificadora urbanística del Banc Mundial, que treballa en el desenvolupament urbà sostenible, i en diverses àrees del Departament de Preservació i Desenvolupament d’Habitatges de la ciutat de Nova York, inclosa la recuperació i resistència davant desastres, el desenvolupament d’habitatges assequibles i la política alimentària. El 2016 Jessica va rebre la Beca McCloy sobre Global Trends a través del Consell Americà d’Alemanya i va visitar Alemanya en la recerca de polítiques urbanes sobre sostenibilitat. Originària de Nova York, Jessica té un màster de Programa de Ciutats d’Economia de Londres i un títol de llicenciat, amb Honors, de la Universitat de Brown. També imparteix classes sobre formatge i vi.

Projecte

Com que les persones d’arreu del món comencen a experimentar els efectes del canvi climàtic, les ciutats de totes les mides estan prenent mesures en els intents de mitigar i minimitzar aquests efectes. Vull examinar els programes i projectes públics que s’han implementat per combatre els efectes del canvi climàtic en les ciutats petites i comparar aquests projectes amb el canvi climàtic de la ciutat de Nova York per combatre el treball, mirant la ciutat de Nova York com una ciutat formada per molts barris i ciutats més petites. Em centraré especialment en la difusió i el compromís públics. També exploraré la regió de Catalunya a través dels seus gustos i productes, en particular els seus formatges.

La residència de Faber sobre urbanisme, una aventura deliciosa

Vaig arribar a Olot per formar part de la residència d’urbanisme a Faber en un espai inusual, amb un fort interès per la relació dels aliments amb les ciutats i amb la meva filla de dos anys i mig, i realment no estava segura sobre com aniria. El que vaig descobrir era una tripulació extremadament intel·ligent, creativa, càlida, acollidora i curiosa de persones que d’alguna manera es van identificar com a urbanistes. Hi va haver un fort esperit de col·laboració, fins i tot només per intercanviar opinions sobre una presentació o per demanar un sopar. La residència ens va oferir llibertat per explorar la nostra pròpia investigació i  l’entorn en la bella Catalunya, però també ens va oferir una estructura per establir vincles i interactuar entre nosaltres.

La meva filla va anar a una escola Montessori local, i tot i que va ser per pocs dies, vam sentir que formàvem part de la vida de la ciutat i part de la comunitat. Les excursions diàries al parc infantil i al mercat públic oferien una visió de la bona qualitat de vida d’aquesta petita ciutat i oferien un deliciós sabor de la cuina regional, incloent-hi una gran varietat de formatges. Vaig organitzar un esdeveniment de tast de formatge i vi per a veïns i convidats i, a través d’això, he après molt sobre els gustos i els sabors i la història de la regió.

Des d’on soc ara, a la meva oficina de Manhattan, mirant el trànsit de l’autovia de Brooklyn Queens de divendres vespre, estic ansiosa per l’aire pur i net de la muntanya i la companyia dinàmica (i deliciós formatge!) que vaig descobrir a Faber.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"