Estades temàtiques / URBANISME / Olot

ALESSANDRA ROMEO

Del 10 de gener de 2018 al 23 de gener de 2018

ALESSANDRA ROMEO
Arquitecta, arquitecta paisatgista i artista
Sicília (Itàlia)

Biografia

Alessandra Romeo és arquitecta i arquitecta paisatgista, doctora en Arquitectura del Paisatge a la Universitat Mediterrània de Reggio Calabria. Va treballar a Bet Figueras Studio de Barcelona. Ha estat professora visitant a Penn Design a Filadèlfia (Estats Units), ha col·laborat amb l’Observatori del Paisatge de Catalunya per a un projecte pilot europeu per ensenyar la cultura del paisatge a les escoles de primària. És sòcia fundadora de GAP Studio a Sicília, el principal interès del seu treball és el disseny i l’educació del paisatge. El seu interès i la seva recerca se centren en la percepció del paisatge (urbà o natural) que els nens tenen, intentant experimentar una àrea educativa específica per a la cultura infantil del paisatge i situar-la en relació associativa amb altres temes i disciplines —art, geografia, historia— i subratllant el potencial del projecte efímer com a instrument educatiu.

Projecte

Durant la meva estada a Faber treballaré en un taller que es farà en una escola d’Olot sobre la percepció paisatgística dels nens, intentaré crear una relació entre la seva imaginació, l’espai on viuen (Olot) i algunes peces de literatura. M’agradaria explorar els seus pensaments sobre l’espai urbà i el context natural. Sobretot m’agradaria aconseguir donar forma als seus pensaments sobre la ciutat, a través de dibuixos i colors, i recollir les seves paraules i frases sobre la màgia que són capaços de veure i percebre.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"