Estades temàtiques / URBANISME / Olot

BRENDA PARKER

Del 17 de gener de 2018 al 31 de gener de 2018

BRENDA PARKER
Professora associada d’Urbanisme i Política
Chicago, IL

Biografia

Brenda Parker és professora associada d’Urbanisme i Política a la Universitat d’Illinois de Chicago. La seva recerca se centra en les desigualtats econòmiques de gènere, d’ètnia i política, especialment en ciutats nord-americanes. Utilitza teories feministes per analitzar aquestes desigualtats i com es manifesten i transformen en les ciutats i processos de producció del coneixement, per comprendre com cultivarem millors ciutats per a tots els residents. Entre altres projectes, ha estudiat dones en l’àmbit acadèmic i públic, l’habitatge, el desenvolupament comunitari i l’organització de la comunitat, mapes comunitaris, urbanisme i polítiques i pràctiques progressives i urbanes. El seu llibre, Masculinities and Markets: Raced and Gendered Urban Politics in Milwaukee, ha estat recentment publicat per la University of Georgia Press (2017) i té articles en revistes com Antipode, Urban Geography, and Gender, Place Culture. Abans de ser acadèmica, va treballar en el desenvolupament de la comunitat i continua activa en aquest àmbit.

Projecte

Durant l’estada a la residència Faber, estudiaré la pràctica i la producció d’espais urbans restauratius que obtinguin resultats positius de salut física, psicològica o emocional millorada, o en un sentit general d’un benestar millorat per a individus i comunitats. Estic especialment interessada en com aquests espais i pràctiques poden beneficiar els afectats per traumes i/o marginar-los per gènere, ètnia, pobresa o altres factors. Com a part d’aquest projecte de recerca, estic explorant la provisió d’habitatge i de la comunitat (a través de l’agricultura, les cooperatives i altres mètodes) i la seva relació amb els espais i pràctiques restauratives.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"