Estades temàtiques / MATEMÀTIQUES II / Olot

BERTRAND RÉMI

Del 26 de febrer de 2018 al 3 de març de 2018

BERTRAND RÉMI
Catedràtic
França

Biografia

Tesi doctoral sobre formes gairebé desplegades de grups Kac-Moody en qualsevol cos (1999). Doctor a la Universitat Hebrea de Jerusalem (2000-2001). Professor de l’Institut Fourier (Grenoble 1) (2001-2004). Habilitació (Grenoble 1): sobre les propietats algebraiques i geomètriques dels grups Kac-Moody (2003).

Professor a Lió 1 des de setembre de 2004; professor de primera classe des de setembre de 2010. Des de setembre de 2014: professor titular a l’École polytechnique (amb llicència de la Universitat de Lió 1).

Institut Universitari de França, membre junior des d’octubre de 2009. Ponent convidat a l’ICM 2014 (Seül); secció 7: teoria de la mentida i generalitzacions. F.W. Bessel Research Award de la Fundació Alexander von Humboldt, octubre de 2014.

Projecte

L’objectiu principal d’estudi en la meva recerca és un grup. Els grups corresponen a l’estructura més bàsica de les matemàtiques. La seva simplicitat permet codificar i formalizar simetries en moltes situacions, no només en matemàtiques. Normalment, els grups es poden utilitzar per classificar, a través del concepte de simetria possiblement en els sentits conceptuals, objectes com cristalls, fons de pantalla (és a dir, ornaments periòdics en dues dimensions), partícules, etc. El meu objectiu específic durant la setmana a Olot serà comprendre fins a quin punt la informàtica pot ajudar a produir subconjunts petits en grups suficients per generar tota l’estructura.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"