Estades temàtiques / TRANSICIÓ ENERGÈTICA / Olot

EMERIC DUCLAUX

Del 13 de març de 2018 al 15 de març de 2018

EMERIC DUCLAUX
Investigador de col·lapse global
Arandas (França)

Biografia

Emeric Duclaux es va graduar en agronomia tropical vinculada al desenvolupament i les accions humanitàries. Aquestes activitats li van fer descobrir l’agricultura local tradicional a Panamà, Uganda i les lluites dels barris marginals urbans a Manila, les Filipines. A través de l’agronomia i les ciències socials, es va mostrar cada vegada més interessat en la permacultura, ajudant-lo a comprendre les societats i el seu entorn com a sistemes. Va treballar per construir sistemes alternatius de producció d’aliments en l’agricultura urbana, promovent pràctiques agrícoles sostenibles i consum local per millorar la resiliència de les ciutats. Des de llavors, va visitar formes alternatives de viure i el seu interès s’ha mogut no només en la producció alimentària sostenible, sinó en organitzacions de societats sostenibles. Continua participant en la urgència humanitària que treballa en la prestació de suport aeri per ubicar els vaixells dels immigrants al mar Mediterrani.

Projecte

Emeric Duclaux està dissenyant un model d’avaluació de la vulnerabilitat de les societats i comunitats al col·lapse global. Adoptant un enfocament sistèmic, vol identificar els factors clau de la resiliència de les societats en un enfocament transdisciplinari. Com més eficaç sigui un sistema, menys vulnerable és. Vol crear una eina preparada per avaluar la capacitat de recuperació de persones i institucions. Amb això Duclaux durà a terme aquesta eina d’avaluació de la capacitat de recuperació en diferents societats i comunitats. La idea és destacar alguns sistemes inspiradors i donar pistes per millorar la capacitat de recuperació.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"