Estades temàtiques / INNOVACIÓ PEDAGÒGICA / Olot

MARTA PORTERO

Del 27 d'abril de 2018 al 29 d'abril de 2018

MARTA PORTERO
Doctora en neurociències i professora a la UAB
Barcelona

Biografia

Doctora en Neurociències. Professora de la unitat de Psicobiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del grau de Medicina de la Universitat de Girona. Professora consultora del grau de Psicologia i el Postgrau de Health Coaching a la Universitat Oberta de Catalunya i del Postgrau en Criança 0-3 i Atenció Socioeducativa de la Universitat de Barcelona. Experiència investigadora en neurociència a la Universitat CEU-San Pablo de Madrid, al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, a la Utrecht University, a la Universitat de la Sabana (Bogotà) i actualment investigadora en el grup de Neurobiologia de l’Aprenentatge i la Memòria de l’Institut de Neurociències de la UAB. Especialista en les aportacions de la neurociència a la innovació educativa.

Projecte

Durant l’estada a Faber l’artista-pedagoga Esther Belvis, la psicòloga-neurocientífica Marta Portero i l’arquitecta-dissenyadora Silvia Sasot estarem creant conjuntament el Child Centered Kit: eines per promoure l’autodesenvolupament. Dissenyat per a infants de Primària (6-11anys) el kit vol ser una eina que de forma lúdica, a través de dinàmiques actives i d’estratègies creatives, connecti amb les seves vivències dins i fora de l’escola, i els empoderi en la conciència de si mateixos i el seu entorn.

Perspectiva de l’infant: El kit pretén que l’infant es conegui i jugui a reconèixer-se a si mateix de manera lúdica. És un joc divertit per tal de poder verbalitzar qui és, com aprèn, què li interessa i estableixi converses que l’empoderin davant dels adults que l’acompanyen en el seu procés de creixement i desenvolupament.

Perspectiva dels mestres: El kit ajuda els mestres a identificar les singularitats i diferències individuals amb la seva pròpia veu, i anar més enllà de la seva pròpia mirada. Facilita la visualització de la diversitat i les potencialitats presents en el grup amb l’objectiu de potenciar la inclusió.

Perspectiva de les famílies: El kit permet a les famílies estar més vinculades a les vivències escolars dels seus fills i participar de manera equitativa en l’acompanyament del seu fill en relació amb aspectes acadèmics i ampliar la seva capacitat d’acció en aspectes personals.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"