Estades temàtiques / ROBÒTICA / Olot

TOM LAUWERS

Del 7 de maig de 2018 al 13 de maig de 2018

TOM LAUWERS
Emprenedor i enginyer en robòtica
Pittsburg (Pennsilvània)

Biografia

Tom Lauwers és el fundador i cap robòtic de Birdbrain Technologies, situada a Pittsburgh, PA. Busca dissenyar eines educatives que catalitzen experiències positives de creació, codificació i aprenentatge d’enginyeria a l’aula.

Tom Lauwers va rebre un doctorat en robòtica el 2010 de Carnegie Mellon, en part pel seu treball en el disseny del robot Finch i el kit de robòtica Hummingbird. El Finch és un petit robot dissenyat per inspirar i delectar els estudiants d’informàtica proporcionant una representació tangible del seu codi. El Hummingbird és un kit que permet als estudiants crear i programar robots construïts amb components electrònics i materials d’artesania.

Tom Lauwers resideix al veïnat de Squirrel Hill a Pittsburgh amb la seva dona, dos fills, un gat i un petit exèrcit de robots. Seria un aliat inavaluable en cas d’un aixecament de robots.

És enginyer tècnic en informàtica i màster en programari lliure. És un àvid usuari de GNU/Linux i membre de la Free Software Foundation.

Projecte

Project shared with Bernat RomagosaJens Mönig, and John Maloney

MicroBlocks is a new programming language inspired by Scratch that can run right inside microcontroller boards such as the micro:bit, the NodeMCU and many Arduino boards.

The MicroBlocks system allows for dynamic, parallel and interactive programming, just like in Scratch, but with the twist of having your projects run autonomously inside the board without being tethered to a computer, thus offering the flexibility and liveness of tethered blocks programming without giving up the real-world applications of low level microcontroller programming.

With MicroBlocks, you can build your own digital instruments, interactive jewelry, electronic games and measuring devices, all by using blocks.

Microblocks als Pirineus

La residència Faber va ser una meravella, i estic molt agraït per l’oportunitat que em van oferir Olot i Catalunya. Soc un entusiasta adoptador i contribuent de Microblocks, una tecnologia revolucionària que simplifica i democratitza la programació de microcontroladors. Fa disset anys, com a estudiant universitari de tercer any d’enginyeria informàtica, vaig aprendre a escriure firmware, que és el programa que funciona amb un microcontrolador. Fa 30 anys, Arduino va simplificar aquest procés, permetent als aficionats i artistes sense anys de formació en programació programar microcontroladors. Els microbols són el pas següent, ja que permetran que qualsevol persona, fins i tot els nens de deu anys i els seus professors, programin microcontroladors.

Faber em va proporcionar el lloc per treballar amb l’equip de Microblocks, i durant quatre dies vam ser capaços de fer el treball de desenvolupament en persona, fent així ràpidament millores en el projecte. L’equip darrere de Microblocks està format per John Maloney, el desenvolupador principal de Scratch (que ha permès a milions de nens aprendre programació); Jens Mönig, el desenvolupador de Snap! (que va estendre un Scratch per permetre un ús més avançat), i Bernat Romagosa, el desenvolupador de Snap4Arduino (que va portar la programació de Snap! als microcontroladors). Aquest equip extremadament talentós es distribueix per tot el món (a Barcelona, ​​Boston, Mannheim, i jo estic instal·lat a Pittsburgh). Tot i que podem treballar en moltes coses per separat, la residència Faber ens ha unit presencialment a tots, accelerant el progrés de l’equip i permetent-nos parlar d’estratègia i desenvolupament en temps real.

La residència també es va coordinar bé amb les escoles locals i amb líders en la comunitat d’educació en robótica, com Toni Morreno, i l’esdeveniment de Robolot. A través d’aquestes associacions podríem mostrar Microblocks a més de 100 alumnes en tres escoles locals, així com oferir tallers per a 60 professors i una presentació principal de Microblocks a Robolot.

Finalment, els àpats ben estructurats i extremadament generosos de la residència ens van permetre compartir converses i idees amb els altres residents. Vaig gaudir aprenent del treball de l’artista electrònica Ana analitzant la revista Time, i la propera tesi doctoral de Selçuk sobre principis de disseny obert. També vaig conèixer el company de Jens en el món del crim a SAP, Jadga, i membres de la propera comunitat electrònica educativa de Barcelona, ​​com Joan i Josep.

Em va encantar el programa de residència a Faber i espero tornar algun dia a Olot; de tot cor, gràcies per crear aquest lloc tan especial.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"