Estades temàtiques / ROBÒTICA / Olot

JOHN MALONEY

Del 7 de maig de 2018 al 14 de maig de 2018

JOHN MALONEY
Informàtic
Boston (Massachusetts)

Biografia

John Maloney crea sistemes de programació en directe per a principiants i “programadors ocasionals”. John va ser el desenvolupador principal de Scratch durant els seus primers onze anys. Abans d’això va treballar en el grup de recerca del Dr. Alan Kay, primer a Apple Computer, després a Walt Disney Imagineering, on va ajudar a crear el sistema portàtil Squeak Smalltalk i Etoys, un sistema de programació per a nens que va ser una de les inspiracions d’Scratch.

Després de deixar l’equip d’Scratch el 2013, John va liderar la creació de GP Blocks, un llenguatge de blocs adreçat a estudiants i adults. MicroBlocks, el seu projecte més recent (en col·laboració amb Jens Mönig i Bernat Romagosa), és un entorn de programació de blocs tipus Scratch per a plaques de microcontroladors com el micro: bit de la BBC.

John va obtenir el seu doctorat en Ciències de la Computació a la Universitat de Washington. En el seu temps lliure, toca el baixó, l’avantpassat renaixentista del fagot modern.

Projecte

Projecte conjunt amb Tom Lauwers, Bernat Romagosa i Jens Mönig

MicroBlocks és un nou llenguatge de programació inspirat en Scratch que s’executa directament en microcontroladors com els que incorporen les plaques micro:bit, NodeMCU i uns quants Arduinos.

MicroBlocks permet una programació interactiva, dinàmica i en paral·lel, igual que Scratch, però amb l’afegit que els programes funcionen de forma autònoma dins de la placa, sense necessitat d’estar connectats a l’ordinador. MicroBlocks ofereix, així, la flexibilitat i interactivitat de la programació per blocs, sense renunciar a la construcció de projectes amb aplicació al món real.

Amb MicroBlocks podem construir instruments musicals, joieria interactiva, jocs electrònics o aparells de mesura, sempre mitjançant blocs.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"