Estades temàtiques / ROBÒTICA / Olot

ERNESTO NOGUEIRA RODRÍGUEZ

Del 7 de maig de 2018 al 11 de maig de 2018

ERNESTO NOGUEIRA RODRÍGUEZ
Catedràtic d’ensenyament secundari del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
Cerdanyola del Vallès (Barcelona)

Biografia

Ernesto Nogueira és enginyer industrial. Es va iniciar en l’ensenyament impartint la matèria de Matemàtiques en l’antiga Formació Professional, però aviat aquests inicis es van reconduir per ensenyar Tecnologia, tant en la Formació Professional com en l’Educació Secundària Obligatòria i al Batxillerat.

Durant la seva etapa com a professor, va estar 16 cursos acadèmics com a secretari de l’Institut Marina de La Llagosta depenent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. També va ser director, durant cinc cursos acadèmics, de l’Institut Aiguaviva de Mollet del Vallès, també del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya on encara continua la seva tasca docent.

Coincidint amb els inicis de la implantació de la Tecnologia com a matèria obligatòria al currículum de l’Educació Secundària Obligatòria, ha estat coautor de més de trenta títols de les matèries de Tecnologia, Tecnologies de la Informació i la Comunicació i Matemàtiques de l’editorial Teide.

Projecte

Durant la meva estada a Faber voldria aprofitar per desenvolupar materials de caire transversal o interdisciplinari dins el marc STEM per tal de continuar la tasca de recerca per implementar nous materials que ja estic duent a terme amb Ramón Martínez.

Dins aquest camp estic molt interessat com incloure els continguts de Programació i Robòtica per tal d’assolir la competència digital, així com aprofundir en els continguts de l’àrea STEM. El lligam dels diferents continguts en els diferents nivells de forma que els projectes tinguin una veritable visió STEM és el principal objectiu del nostre treball.

També m’agradaria incloure, fonamentalment, programari d’entorn gràfic com a eina de programació transversal per a la implementació de projectes STEM.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"