Estades temàtiques / ROBÒTICA III / Olot

FEDERICO COCA

Del 10 de maig de 2020 al 10 de maig de 2020

FEDERICO COCA
Professor d’Electrònica
Granada

Biografia

El seu primer contacte amb l’electrònica va començar sent molt jove en obrir un casset per veure què hi havia dins i el que va veure li va agradar, així que va dedicar tota la seva vida estudiantil per ser enginyer electrònic, i va obtenir un excel·lent en el projecte final de carrera. Treballa en l’ensenyament des de 1984. Robòtica educativa: els seus primers passos van començar el 2009 amb una visita a Malakabot, on ràpidament va veure les grans possibilitats que això tenia i immediatament ho va introduir com a contingut transversals en les matèries que impartia. Amb un alumnat súper motivat iniciar la seva participació en concursos de micro robòtica (Madrid-Bot, Malakabot, Robolot, dbSariak i Robolid) i en projectes (Projecte ARCE: “Aprenentatge de l’Electrònica a través de la Robòtica”, Projecte Guadalbot: “Aprenem Electrònica usant la robótica”, Projecte PLOMA: Plataforma Universal Microcontrolada). Aplicacions didàctiques i industrials, Projecte Gutemberg3D. Disseny i impressió 3D. Creador de la primera impressora 3D lliure a Granada amb una Prusa i2 sota el paraigua de ClonWars. Actualment és voluntari de Enabling THE FUTURE. A Global Network Of Passionate Volunteers Using 3D Printing To Give The World A “Helping Hand”. Membre del Robolot Team. Actualment estudia anglès i aprèn a manejar FPGAs a través de la seva participació en FPGAWars.

Projecte

Acostumo a col·laborar en tot el necessari a petició dels organitzadors i en les últimes edicions he estat jurat de la prova de mini-consum de Robolot.

Aquest any en particular farem la primera presentació dels resultats del projecte Educacont que va néixer a la residència fa tres anys i que ja és una realitat. Educacont és una proposta de Miguel Antonio Peña i ja té dues versions, una amb enregistrament de dades en una microSD i una altra a manera IO amb pujada de dades al núvol. La programació inicial va ser ideada a partir d’IDE d’Arduino però actualment estem programant amb la plataforma ArduinoBlocks i Juanjo López, el seu creador, ha inclòs tots els blocs necessaris per a això. Altres participants rellevants són Toni Moreno, Cati Quintana, Pedro Domingo Fernández, Mercè Requena i David Llamas.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"