Estades individuals / Olot

HAMID SULAIMAN

Del 8 de març de 2019 al 22 de març de 2019

HAMID SULAIMAN
Novel·lista gràfic i artista
Síria

Biografia

El novel·lista gràfic, pintor i il·lustrador Hamid Sulaiman va néixer a Damasc el 1986. Es va graduar en Arquitectura i Art a la Universitat de Damasc el 2010. Després de l’esclat de la Guerra Civil el 2011, va ser empresonat temporalment i finalment va fugir per Jordània a Egipte i d’allí a Alemanya i França. La seva primera novel·la gràfica sobre la guerra de Síria, Freedom Hospital (2016), va ser publicada amb gran èxit de crítica i descrita com una “fosca obra mestra sobre la guerra mundial al llindar” per Tobias Rapp a Der Spiegel, i com un “poderós relat del descens de Síria al cataclisme” per Joe Sacco. La seva traducció a l’anglès, publicada per Penguin, va guanyar el Premi de Traducció PEN 2017 i el llibre ha estat traduït fins ara al francès, alemany i italià. L’obra de Hamid Sulaiman ha estat exposada arreu del món i va ser adquirida pel Museu Britànic. Actualment està treballant en una segona novel·la gràfica que aprofundeix en la fascinació contemporània per el tatuatge.

La participació de Hamid Sulaiman a Kosmopolis forma part del projecte Literary Europe Live Plus, recolzat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea i organitzat per Literatura sense fronteres.

“Amb la intimitat d’una persona que ha viscut la tragèdia però amb la moderació d’un veritable artista, Hamid Sulaiman explica una poderosa història de la caiguda de Síria en el cataclisme, a la vegada que ens recorda a aquells que encara conreen les llavors de la primavera revolucionària” Joe Sacco

Projecte

Durant la meva estada a la residència a Faber, em centraré en una nova novel·la gràfica, titulada Fill-IN, i que tracta del meu viatge al món del tatuatge, la seva història i significat social, la fascinació i popularitat contemporània, i sobre el desenvolupament de la meva pròpia habilitat i coneixement del tatuatge com una extensió del meu art.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"