Estades individuals / Olot

NATASHA TANNA

Del 18 de març de 2019 al 25 de març de 2019

NATASHA TANNA
Investigadora, escriptora i conferenciant
Cambridge

Biografia

Natasha escriu sobre feminismes, sexualitats queer i identitats (trans)nacionals, amb un enfocament en la literatura moderna catalana, espanyola i llatinoamericana. És professora del Christ’s College de la Universitat de Cambridge. En e seu proper llibre, Queer Genealogies in Transnational Barcelona (Legenda), explora el desig i l’herència queer —literària, familiar i política— en obres publicades a partir dels anys seixanta per la catalana Maria-Mercè Marçal, la de Montevideo Cristina Peri Rossi i la de Buenos Aires Flavia Company. Mentre que les interpretacions convencionals de la genealogia emfatitzen una línia contínua d’herència traçada des d’un origen, la investigació de Natasha destaca la creació col·laborativa en genealogies fragmentades i transnacionals. Ella argumenta que una estranya reunió de fragments dispars suggereix com podríem navegar la diferència en un món cada vegada més entrellaçat, però cada vegada més conflictiu, en què les nocions d’orígens “purs” o “senzills” sovint estan violentament en desacord amb les relacions desordenades i desordenades entre les persones, les nacions i els textos.

Projecte

Escriuré un article sobre el compromís de l’escriptora cubana Ena Lucía Portela amb les obres de l’escriptora nord-americana Djuna Barnes, especialment el seu text clàssic modernista i de culte lesbià Nightwood. En les creacions de Portela, el plagi, etimològicament lligat al robatori, la seducció i la noció de territori estès, s’invoca com una forma de crear un diàleg transespacial i transtemporal entre escriptors. Exploraré com les obres de Portela realitzen un estrany acte de lectura com reescriptura —a través de la traducció, la transposició, la citació i el plagi—, emfatitzant la creació col·laborativa en una genealogia literària que es mou entre els imaginaris cubans, pacaribenys i més àmpliament transnacionals.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"