Estades individuals / Olot

DEVDATT DUBHASHI

Del 1 de febrer de 2019 al 15 de febrer de 2019

DEVDATT DUBHASHI
Professor d’universitat
Göteborg

Biografia

Devdatt Dubhashi és professora titular de Ciències de la Computació a la Universitat de Chalmers, Suècia. Té un doctorat en Ciències de la Computació de la Universitat de Cornell. La seva principal àrea d’investigació són els algoritmes i l’aprenentatge automàtic. S’ha exercit com a expert extern de l’OCDE en innovació basada en dades i ha dirigit diversos projectes nacionals i internacionals en aprenentatge automàtic i àrees relacionades.

Projecte

Nosaltres (Gerardo SchneiderAlessandro Panconesi i jo) estem escrivint un llibre de ciència popular sobre el llegat d’Alan Turing, el pare de la informàtica. El Premi Turing és un premi anual per reconèixer els èxits dels informàtics, i en el nostre llibre expliquem algunes idees centrals de la informàtica que donen forma al món actual i com es van desenvolupar a partir de les idees de Turing i dels guanyadors dels premis Turing.

A causa del nostres compromisos professionals diaris no hem pogut reunir-nos per treballar junts en el projecte. Faber ens donarà l’oportunitat única de reunir-nos per treballar d’una manera tranquil·la i dedicada cap a la finalització del llibre.

Pensant en Turing a Faber

Vam venir a Faber per desenvolupar el nostre projecte escrivint un llibre, Turing’s Children: How his ideas have shaped our world, comissionat per Oxford University Press. Turing és molt conegut avui gràcies a la pel·lícula The Imitation Game, que es va centrar en el seu treball durant la Segona Guerra Mundial trencant els codis alemanys. Això va tenir un paper important per posar fi a la guerra abans del que podria haver acabat d’una altra manera i, per tant, salvar potencialment milions de vides. Per la pel·lícula, sabem que ell era homosexual (patint molt segons les lleis existents) i que no tenia fills biològics. Turing’s Children es refereix a les seves cinc grans idees que van establir les bases de les que va néixer la informàtica i que conformen tan profundament el nostre món modern que difícilment podríem pensar en vides sense elles. El nostre llibre tracta d’explicar aquestes idees i el seu impacte en la nostra vida diària a un lector laic curiós.

El nostre projecte s’havia estancat una mica a causa del dia a dia quotidià a la feina, que amb prou feines deixava temps per al pensament i la reflexió necessaris per aconseguir la claredat d’idees necessària. També dos de nosaltres estem a Göteborg, mentre que el tercer autor està a Roma, de manera que també buscàvem l’oportunitat de reunir-nos en un sol lloc per fer balanç i deliberar. Un col·lega de la nostra universitat va parlar-nos de Faber i vam pensar que aquesta era una oportunitat perfecta! Va ser una sorpresa agradable veure com de fàcil va ser contactar amb Faber i organizar-hi l’estada.

En arribar a Faber, ens va alegrar veure que totes les nostres expectatives es van complir plenament! Ofereix el marc perfecte per treballar sense molèsties i amb comoditat, amb una magnífica vista sobre les muntanyes, amb moltes oportunitats per descansar i recarregar la ment. El nostre dia començava amb un esmorzar a les 8 del matí, seguit de diverses hores d’escriptura i discussió. Després, a l’hora de dinar, aprofitàvem l’oportunitat per visitar el bell paisatge circumdant i les interessants ciutats medievals, o simplement per fer una passejada després de dinar. Després de rebre l’estimulació física necessària, tornàvem i continuàvem amb l’escriptura i la discussió. Apreciem molt l’horari flexible i la llibertat per perseguir el nostre objectiu al nostre propi ritme.

També va ser molt interessant conèixer gent d’altres programes a Faber i discutir els projectes de cada un d’ells en diferents àrees.

L’hotel compta amb totes les instal·lacions necessàries per a un lloc de treball tranquil. Finalment, però, no per això menys important, va ser un gran plaer interactuar amb el personal de Faber: Francesc, Gavina i Pau, que sempre van ser amables i solidaris. Una experiència molt valuosa i positiva, tant des del punt de vista humà com professional.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"