Estades individuals / Olot

MARCO ANTONIO SCANU

Del 1 de juny de 2018 al 25 de juny de 2018

MARCO ANTONIO SCANU
Professor en les escoles estatals italianes i estudiant de doctorat
Cúller (Oristany)

Biografia

Marco Antonio Scanu va néixer el 12 d’octubre de 1972 a Bosa (Oristany). Es va llicenciar el 1998 en Lletres a la Universitat de Cúller. Després d’haver obtingut el diploma d’Arxivística, Paleografia i diplomàtica a l’Arxiu d’Estat, s’ha especialitzat el 2001 en Estudis Sards, amb una tesi en Història de l’Art que està actualment escrita en el programa de doctorat en Territori, Patrimoni i Cultura a la Universitat de Lleida (Catalunya). Tracta de la investigació en el marc de la història de l’art ibèric i de la història cultural de la Sardenya, que va pertànyer durant 400 anys a la Corona d’Aragó i, després, d’Espanya. Ha publicat nombrosos articles i monografies des de 1998. L’últim treball editorial és la monografia Il retablo di Tuili. Depingi solempniter. Uomini, viaggi e vicende attorno al Maestro di Castelsardo (2017). És soci fundador i vicepresident de l’Associació cultural Marafé (Cúller).

Projecte

Durant la meva estada a Faber participaré a la Reunió Medieval Internacional de Lleida. En el marc del programa de doctorat “Territoris, patrimoni i cultura” (Universitat de Lleida) es duu a terme un recorregut d’investigació sobre les relacions culturals i artístiques entre territori aragonès i Sardenya en el context del redreç polític de Ferdinando II el catòlic. Entre les temàtiques afrontades, desenvoluparé, en aquesta seu, el perfil biogràfic de Pedro Pilares (doc. 1477-1514), dominicà, arzobispo de Cagliari i —Saragossa— Obispo auxiliar de Alonso d’Aragó: un administrador del rei, inquisidor i promotor d’art en viatge entre el Regne de Sardenya i la península Ibèrica.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"