Estades individuals / Andorra

RAISA JURVA

Del 20 de gener de 2020 al 31 de gener de 2020

Biografia

Raisa Jurva (M.Soc.Sc.) està finalitzant la seva tesi doctoral en Estudis de Gènere a la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de Tampere, Finlàndia. Els seus interessos de recerca inclouen afeccions ambivalents d’intimitat, embolics de poder i afecte en les relacions íntimes, teories i metodologies feministes i queer, i perspectives del curs de la vida sobre el gènere. Ha publicat discursos sobre heterosexualitat en materials d’educació sexual, experiències d’homes en el tractament del càncer de pròstata i queixes de dones com a expressió de la desigualtat de gènere. La seva recerca doctoral és part del projecte de recerca finançat per l’Acadèmia de Finlàndia Just the Two of Us? Desigualtats afectives en les relacions íntimes (31213265711).

Projecte

Durant la residència, acabaré la meva tesi doctoral en Estudis de Gènere, per la qual cosa he entrevistat a dones de mitjana edat i més grans que tenen experiència en una relació amb un home substancialment més jove. La diferència d’edat no convencional dóna lloc a convencions de gènere sobre l’heterosexualitat, com la reproducció i el llinatge familiar. Basant-me en la investigació feminista sobre l’heterosexualitat i les temporalitats queer, em concentro en la dimensió afectiva de la intimitat que permet que les jerarquies de gènere s’embussin. L’estudi és part d’un projecte de recerca titulat Just the Two of Us? Desigualtats afectives en les relacions íntimes (projecte 31213265711) finançat per l’Acadèmia de Finlàndia.

Vaig arribar a La Massana (Andorra) amb autobús des de Barcelona. El trajecte en autobús va permetre als passatgers conèixer les característiques específiques de la regió, ja que l'autobús circulava cada vegada més amunt per les carreteres ascendents de muntanya. En el moment de la meva residència, estava en plena fase intensiva d’escriptura de la meva investigació, per a la qual Faber Andorra va proporcionar unes condicions excel·lents. Per prendre un descans d’escriure, era bo anar a passejar i gaudir del paisatge muntanyós que envoltava la zona. Hi ha llocs on es pot arribar a peu, com la parròquia veïna d’Ordino que vaig visitar. Durant la residència, em vaig sentir tot el temps ben cuidada pel personal de Faber, que es va assegurar de tenir una estada còmoda. Al final del meu període de residència, vaig tenir el plaer de fer una xerrada pública a una biblioteca. L’acte va comptar amb una gran assistència. Em va sorprendre feliçment de veure quanta gent s'havia presentat un divendres al vespre per escoltar la meva xerrada "Personal is political: case Finland". Vaig sentir un veritable interès per la investigació feminista sobre les relacions de parella que vaig exposar, i va ser un plaer absolut presentar-la a un públic tan entusiasta. Vaig sortir d’Andorra amb un esperit alegre.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"