Estades temàtiques / NOU PERIODISME II / Olot

ANA MARIA CABALLERO

Del 21 de setembre de 2018 al 25 de setembre de 2018

ANA MARIA CABALLERO
Periodista i editora
Barcelona

Biografia

Ana M. Caballero (Tarragona, 1988) és periodista i editora. Llicenciada en Periodisme amb el Premi extraordinari de final de carrera, va estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​a la Universitat de Belgrano a Buenos Aires i la Univerzita Karlova V de Praga. El 2013 va obtenir el màster en Comunicació, Periodisme i Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona i va ser guardonada amb el I Premi de periodisme literari UAB-MeCoPH, del qual exerciria de jurat en la segona convocatòria. Fruit d’aquest premi, el seu treball «Enpetrol, 1987» va ser publicat en el volum Cuando encuentres a Malinowski y otros relatos de periodismo literario (Editorial Base, 2014).

La seva carrera periodística ha transcorregut per les redaccions de diversos mitjans de comunicació com Cuatro, CNN +, Barcelona Televisió, Ràdio Praga, etc. També ha estat col·laboradora en diverses revistes culturals, docent de l’Escola de Lletres de Tarragona i membre de la plataforma de joves creadors La Pell del Llavi. Actualment treballa com a editora en el segell Grijalbo de Random House. 

Projecte

Durant la meva estada a Faber col·laboraré en un projecte col·lectiu amb l’objectiu de crear una xarxa de periodisme narratiu. Així mateix, participaré com a ponent en una taula rodona al costat dels finalistes del Premi de periodisme literari UAB-MeCoPH. També tindré l’ocasió de visitar centres educatius de primària i secundària per oferir tallers d’escriptura creativa i seminaris sobre la construcció del relat en el reportatge periodístic. Faber Residency em brinda l’oportunitat de gestar un nou projecte de periodisme narratiu encara en estat embrionari.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"