Estades temàtiques / NOU PERIODISME II / Olot

CELIA CASTELLANO

Del 24 de setembre de 2018 al 30 de setembre de 2018

CELIA CASTELLANO
Periodista i editora
València

Biografia

Celia Castellano és una periodista freelance de l’àrea de Barcelona. Membre i responsable de Comunicació de SomAtents i col·laboradora de La Directa i Diari Public. També ha treballat a El Periódico de Catalunya i el seu treball ha estat publicat a ViceLa MareaAriet i Pikara Magazine. Actualment, està desenvolupant diversos projectes sobre conflictes socials a l’est d’Europa i està explorant la relació entre el futbol i els conflictes. 

Castellano és graduada en Periodisme i té un màster d’Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Projecte

Durant els dies de residència a la Faber, juntament amb el fotoperiodista Carles Palacio, treballarem en un projecte de segregació de minories ètniques als Balcans i prepararem un nou curs sobre la importància del treball conjunt del redactor i el fotògraf en la crònica. De forma independent, treballaré en el nou Pla de comunicació de SomAtents que afrontarà una nova fase del projecte l’any vinent.

Una oportunitat

L’estada d’aquest setembre a Faber ha estat una experiència molt productiva. No cal dir com és d’engrescador conèixer altres projectes, establir sinergies entre col·lectius i mitjans d’arreu del món, intercanviar visions i modificar esquemes sobre una professió —el periodisme— sotmesa a canvis constants i, per desgràcia, poc valorada. Ha estat, sens dubte, una trobada apassionant. Però, per damunt de tot, ha estat un espai idoni per poder treballar intensivament i coordinadament en el projecte del col·lectiu periodístic SomAtents, que en aquests moments està en fase de reformulació: una etapa complexa, arriscada, en què afloren les tensions comprensibles de qualsevol canvi.

La necessitat de l’equip de trobar espais on treballar, debatre, discrepar i connectar, en l’àmbit professional i humà, s’ha convertit en un luxe inabastable, sotmesos habitualment a un ritme de vida i de treball frenètic. La Faber, però, ens ha permès una setmana de treva, de trencar dinàmiques de comunicació telemàtica, que són lentes, poc funcionals i gens amables, posant a la nostra disposició els seus recursos per poder madurar el projecte i obrir noves línies de treball. Particularment, com a professional, membre de l’equip i companya, no puc més que donar les gràcies.

Per últim, durant l’estada a Faber he pogut aparcar la meva feina habitual per aprofundir en la documentació del meu projecte personal sobre discriminació de minories ètniques als Balcans, al qual em dedico des de fa un any de manera precària i amb una manca absoluta de temps material i d’espai mental. I escric aquestes línies des de l’aeroport, a poques hores d’agafar un vol, per intentar obrir un camí al qual, sigui quin sigui finalment, la Faber Residency, per segona vegada, ha contribuït.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"