Estades temàtiques / NOU PERIODISME II / Olot

YERAY S. IBORRA

Del 25 de setembre de 2018 al 30 de setembre de 2018

YERAY S. IBORRA
Periodista
Catalunya

Biografia

Yeray S. Iborra (Besòs, 1990) és periodista. Des de 2009 ha explicat històries a CafèamblletSentit CríticAra i MondoSonoro. S’ha format per a fer-ho al Màster en Periodisme Literari i Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des 2016 ha escrit sobre Barcelona a Catalunya Plural i eldiario.es, dedicant gran part del temps a seguir el col·lectiu de venedors ambulants. Prepara un llibre sobre la seva lluita: Vida mantera, retrat circular de la venda ambulant. És membre del col·lectiu de periodisme literari i acció social SomAtents.

Projecte

Repensar els continguts i les estructures per crear un lloc de trobada útil per als lectors i professional per als periodistes, sota el segell del periodisme de qualitat. SomAtents vol emprendre aquests debats en la nova fase del projecte que comença l’any vinent.

Caminar cap a un periodisme cooperatiu i de base comunitària

Les audiències valen només els seus clicks (a milers, gràcies); no es paga pels continguts; la informació se serveix només a pedaços i cada tros de carn extreu el pitjor de cada professional, obligat per les empreses periodístiques a córrer, a esmunyir contactes (persones) i a anar de colzes contra qui persegueix la mateixa bèstia.

Aquesta és l’actual cara del periodisme.

Per sort, no és l’única: hi ha espais on la cooperació i el sentit de retorn comunitari funcionen com a modus operandi.

La Faber ha convidat de nou el col·lectiu SomAtents, del qual formo part fa cinc anys, a seguir contribuint en una altra forma de fer i entendre el periodisme. I a més ho ha fet perquè companys d’indrets ben diferents exposin la seva mirada: conclusions semblants però solucions variades. Molts dies en els quals la imaginació de tots, des de punts de partida ben diferents, ha servit per eixamplar la base del que entenem per l’ofici d’escriure.

La Faber ens ha servit —m’ha servit personalment— per tenir un espai on la màxima preocupació fos quina ha de ser la nostra màxima preocupació. I això, en un món de velocitat, fakenews i mercadeig de la informació és impagable. SomAtents ha pogut compartir amb els altres per seguir explorant-se com a projecte, seguir treballant per fer un mitjà que respecta l’ètica periodística i que vol teixir arrels comunitàries. Impactar, però no de qualsevol manera. La Faber ha permès al col·lectiu aprofundir en les arrels de la cooperació entre professionals i en la horitzontalitat: no volem per als altres el que no volem per a nosaltres.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"