Estades temàtiques / NOU PERIODISME II / Olot

JAVIER SINAY

Del 16 de setembre de 2018 al 25 de setembre de 2018

JAVIER SINAY
Periodista
Buenos Aires

Biografia

Javier Sinay és periodista. Ha publicat els llibres de no ficció Cuba Stone (Tusquets, 2016, en coautoria), Los crímenes de Moisés Ville (Tusquets, 2013) i Sangre joven (Tusquets, 2009; Premi Rodolfo Walsh per Setmana Negra de Gijón). Va editar ¡Extra!, una antologia de 150 anys de notícies sobre el crim argentí (Del Nuevo Extremo, 2017, en coautoria). També és autor d’un perfil de l’excapità de l’Exèrcit argentí Jorge, Tigre, Acosta, publicat a Los malos (antologia editada per Leila Guerriero, UDP, 2015).

Escriu per XARXA/ACCION (www.redaccion.com.ar) i en el diari La Nación, de Buenos Aires. Va treballar com a corresponsal a Sud-amèrica per al diari mexicà El Universal i com a editor de la revista Rolling Stone (Argentina).

El 2015 va guanyar el Premi Gabriel García Márquez de la Fundació Nou Periodisme Iberoamericà (FNPI) pel seu article “Rápido. Furioso. Muerto”, publicat a Rolling Stone (Argentina).

Projecte

És un llibre de cròniques itinerants sobre l’amor. En altres paraules, una mena de viatge a la recerca d’amor. Aquestes són històries de no-ficció que vaig investigar l’any passat mentre viatjava per Espanya, França, Alemanya, Bielorússia, Rússia, Mongòlia, la Xina, Corea del Sud i el Japó.

La meva parella estava estudiant a Kyoto: visitar-la era l’excusa per fer tota aquesta gira i també per fer reportatges. Així que vaig buscar altres històries d’amor, manca d’amor, companyia, solitud, sexualitat: l’amor és un magma humà i social en el qual tots estem entrellaçats.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"