Estades temàtiques / DIVERSITAT LINGÜÍSTICA / Olot

INKY GIBBENS

Del 12 de novembre de 2018 al 19 de novembre de 2018

INKY GIBBENS
Directora executiva i fundadora
Regne Unit

Biografia

Havent crescut a Mongòlia fins a convertir-se en una família multicultural, sempre ha estat una defensora del multilingüisme. Va estudiar Llengües Modernes per la seva llicenciatura i posteriorment va fer un màster en Ciències Socials i Polítiques a la Universitat de Glasgow i un màster en Antropologia a la Universitat d’Aberdeen, centrant-se en els buryats de Sibèria. Va ser durant aquest temps que es va adonar que la llengua i la cultura dels meus avis, buryat, estaven en perill d’extinció per la UNESCO, la qual cosa la va convertir de defensora a activista. Horroritzada per la idea que la cultura dels meus avantpassats podria desaparèixer aviat, va decidir que seguiria una carrera acadèmica en el camp de la política i el perill de les llengües. No obstant això, després de dos anys, es va adonar que les eines per permetre un aprenentatge més ràpid eren una peça clau del trencaclosques i va decidir crear Tribalingual des de dins de la Universitat de Cambridge per tal de fer front al problema de la mort de la llengua.

Projecte

Tribalingual és una plataforma d’aprenentatge en línia que permet als oradors ensenyar les seves llengües i cultures en perill d’extinció a estudiants disposats de tot el món.

A finals d’aquest segle, la meitat de les llengües del món hauran desaparegut.

Una eina ben utilitzada per fer front a l’extinció de les llengües és la documentació lingüística, en la qual els lingüistes registren les llengües per a la seva conservació. Aquest procés té un paper crucial en la preservació. No obstant això, la veritable preservació de les llengües ha de passar per augmentar també el nombre de parlants de les llengües en perill d’extinció.

Els activistes donen suport a la promoció de polítiques lingüístiques per fomentar l’aprenentatge d’idiomes, però sovint es veuen obstaculitzats per la manca d’infraestructures capaços de donar suport als alumnes i professors. De la mateixa manera, molts creadors de l’aprenentatge d’idiomes no poden arribar al públic a causa d’aquesta escassetat d’infraestructura.

Construïm Tribalingual seguint la idea que els estudiants recreatius volen aprendre idiomes i cultures rares i en perill d’extinció. En fer-ho, vam connectar els punts entre lingüistes acadèmics, activistes lingüístics i creadors per permetre a aquesta comunitat de partidaris de la llengua treballar junts per mantenir les llengües vives.

Permetem que parlants en un continent (per exemple, parlants de quítxua al Perú) ensenyin a estudiants en un altre, amb l’objectiu final de crear una organització financerament autosuficient que promogui l’aprenentatge de llengües i cultures rares i en perill d’extinció i que també proporcioni ingressos als parlants d’aquestes llengües.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"