Estades temàtiques / DIVERSITAT LINGÜÍSTICA / Olot

JENNIFER GREEN

Del 12 de novembre de 2018 al 19 de novembre de 2018

JENNIFER GREEN
Lingüista
Melbourne

Biografia

És investigadora postdoctoral a l’Escola d’Idiomes i Lingüística de la Universitat de Melbourne. Els seus principals camps d’investigació són la multimodalitat en les arts narratives i verbals, el llenguatge gestual i de signes, la lingüística descriptiva i la lexicografia. Durant més de 30 anys ha col·laborat amb els pobles indígenes d’Austràlia Central en projectes que documenten les llengües orals i de signes, la història cultural i les pràctiques de les arts visuals dels indígenes australians. També té un gran interès en les metodologies d’investigació de camp i en les qüestions ètiques i pràctiques que sorgeixen en el fitxer i devolució dels materials d’investigació lingüística i antropològica que resulten d’aquests compromisos. El seu doctorat es va centrar en històries d’arena, una forma d’art narrativa practicada, particularment per dones, a les regions desertals d’Austràlia. El seu projecte real finançat pel Consell Australià d’Investigació està investigant la diversitat dels llenguatges de signes indígenes al centre i nord d’Austràlia.

Projecte

Les formes d’art verbal es consideren sovint com la cúspide dels assoliments lingüístics i musicals d’una cultura (Evans, 2009). Comprendre per què sorgeixen determinades pràctiques artístiques verbal i desentranyar les seves complexitats multimodals segueix sent un desafiament per a la comprensió del llenguatge humà. Em baso en un extens corpus de narracions filmades, incloses les històries de sorra, dels deserts d’Austràlia Central. El meu projecte aporta coneixements lingüístics i antropològics per comprendre com es fa aquesta orquestració multimodal en aquests exemples d’art verbal. Consideraré els factors ecològics que sustenten les arts verbals, l’expressió dels aspectes espacials i temporals de les narratives, i l’impacte del canvi cultural i tecnològic.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"