Estades temàtiques / DIVERSITAT LINGÜÍSTICA / Olot

SHEENA SHAH

Del 12 de novembre de 2018 al 19 de novembre de 2018

SHEENA SHAH
Investigadora d’Humboldt a la Universitat d’Hamburg
Hamburg

Biografia

Sheena Shah és investigadora d’Humboldt a la Universitat d’Hamburg. La seva investigació se centra en les llengües minoritàries i en perill d’extinció, incloent les llengües indígenes Click parlades pels antics caçadors-recol·lectors d’Àfrica del Sud, el siPhûthî parlat a Lesotho, el Gujarati parlant per les comunitats de la diàspora Índia a Anglaterra, Singapur i Sud-àfrica, i l’alemany parlat com a llengua minoritària a Namíbia i Sud-àfrica. Originària de Londres, domina l’anglès, el gujarati, el francès i l’alemany, i ha treballat amb diverses organitzacions, entre les quals la UNESCO a París, UNICEF a Ranchi (Índia), Save the Children a Washington DC, i el sector de l’educació a Namíbia, Sud-àfrica, Togo, Alemanya, Aràbia Saudita, el Regne Unit i els Estats Units. El seu interès per la investigació i els idiomes l’ha portat a desenvolupar treballs de camp lingüístic i antropològic a Namíbia, Sud-àfrica, Lesotho, Botswana, Camerun, Singapur, França, el Regne Unit i els Estats Units. És una ferma defensora dels projectes impulsats per la comunitat i ha col·laborat estretament amb diverses comunitats, alentant-les, capacitant-les i donant-los suport en els seus esforços per mantenir i documentar les seves llengües i cultures patrimonials.

Projecte

Tres activistes lingüístics sudafricans clau: esferes i aspiracions de revitalització lingüística

A la Residència Faber consideraré el paper dels “icones de la llengua” (vegeu Shah i Brenzinger 2018), és a dir, membres de la comunitat que estan molt motivats i dedicats a preservar les seves llengües ancestrals amenaçades. Em centraré en els esforços de revitalització lingüística i les aspiracions de tres activistes sudafricans clau: Bradley van Sitter, Katrina Esau i Willem Damarah. També em basaré en icones d’altres idiomes que apareixen en estudis de casos de tot el món.

Referència:

Shah, Sheena i Brenzinge, Matthias (2018). The role of teaching in language revival and revitalization movements. Annual Review of Applied Linguistics 38. Cambridge: Cambridge University Press.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"