Estades temàtiques / DIVERSITAT LINGÜÍSTICA / Olot

SONIA ANTINORI

Del 12 de novembre de 2018 al 19 de novembre de 2018

SONIA ANTINORI
Actriu de teatre, autora i directora
Viareggio

Biografia

Sonia Antinori, nascuda a Viareggio el 23 d’abril de 1963, és actriu de teatre, autora i directora. El seu treball ha estat reconegut amb diversos premis de dramatúrgia i teatre, tant a escala nacional com internacional. Els seus textos han estat traduïts a diversos idiomes europeus i han estat presentats a Itàlia i a l’estranger. Des de 1996 ensenya dramatúrgia i actuació en institucions públiques i privades. L’any 2006 va fundar la Companyia MALTA (Música, Art, Literatura, Teatre, etc.) i des de llavors n’ha estat la directora artística. Amb MALTE ha produït i organitzat espectacles, projectes, esdeveniments artístics i culturals, tallers i festivals. De 2013 a 2015 va ser directora artística de Wise, un projecte europeu sobre el patrimoni moral i polític del segle XX. També ha traduït del alemany i de l’anglès a l’italià. En els últims anys ha col·laborat en iniciatives internacionals amb la Unió dels Teatres d’Europa.

Projecte

Com dramaturga, sempre he pensat que el llenguatge és un tema de recerca. Aquest enfocament prové tant de les meves pròpies experiències a l’estranger com del meu treball com a traductora, especialment de l’escriptor austríac Werner Schwab, un gran creador de móns lingüístics. La meva reflexió sobre el multilingüisme va assolir el seu punt àlgid durant una estada de tres anys a l’Illa de Pasqua, on la identitat local es basa en una barreja bilingüe de rapanui (una llengua polinesia) i castellà. Recentment, la meva recerca sobre el transculturalisme postcolonial ha generat un projecte teatral a Itàlia que involucra a actors no professionals amb rerefons migratoris, per la qual cosa actualment estic considerant la possibilitat de fer-ne un seguiment.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"