Estades temàtiques / INNOVACIÓ PEDAGÒGICA II / Olot

KRISTINA MARIE DARLING

Del 18 de febrer de 2019 al 1 de març de 2019

KRISTINA MARIE DARLING
Poeta, assagista i editora
Estats Units

Biografia

Kristina Marie Darling és autora de 32 llibres, entre els quals Look to Your Left: The Poetics of Spectacle (Akron Poetry Series, que es publicarà el 2020) i DARK HORSE: Poems (C&R Press, 2018). Actualment és editora cap de Tupelo Press i Tupelo Quarterly, columnista d’opinió a The Los Angeles Review of Books, bloguera a The Kenyon Review, escritora col·laboradora a Publishers Weekly i crítica de llibres independents a The New York Times Book Review.

Projecte

Durant la meva estada a Faber continuaré treballant en una col·lecció d’assajos titulada Look To Your Left: The Poetics of Spectacle. Aquesta col·lecció d’assajos, que actualment està sota contracte amb la Sèrie de Poesia de la Universitat d’Akron, interroga els desequilibris polítics i de poder implícits en el simple fet de mirar. Basant-se en representacions de la mirada en la poesia recent de dones, escriptors no binaris i escriptors de color, el llibre explora la poesia com un hipotètic camp de proves, en el qual la relació entre espectador i espectador pot ser renegociada. Els assajos exploren la forma i la tècnica amb càrrega política, una forma d’actuar i involucrar al lector en models alternatius d’espectacle i espectador. Els meus assajos se centren en el treball d’escriptors que fins ara han estat subteoritzats, incloent Julia Story, Laurie Sheck, Virginia Konchan, Victòria Chang, Anne Barngrover, i molts d’altres.

Amb gratitud a Faber

La Residència Faber és com cap altre programa que existeix per a artistes. Quan vaig arribar a Faber, em va impressionar tant la bellesa del lloc com l’amabilitat de les persones que van organitzar la residència. No obstant això, l’aspecte més valuós de la meva experiència a Faber van ser els diàlegs, converses i connexions que vaig fer amb professionals creatius i educadors que treballen fora de la meva disciplina.

Des del principi, les nostres converses durant els sopars meravelloses van ser molt variades i estimulants. Vam debatre sobre la política, la pedagogia, la creativitat, i com es connectaven amb la nostra pròpia pràctica com a artistes i practicants en l’àmbit. He après més a formar part d’aquesta comunitat del que hauria après en una classe, molt més.

Com a resultat del temps i espai ininterromputs per treballar en el meu projecte —un regal de veritat— he completat un esborrany del meu llibre de text per a professors de poesia, que està sota contracte amb l’editorial de la Universitat d’Akron. Aquest esborrany és encara més fort per a les percepcions dels altres, i per al diàleg continu entre els educadors i els artistes que ensenyen en el nostre grup.

Com a resultat de les relacions que he fet amb els artistes que han participat a Faber, estic desitjant entrevistar la meva companya de residència Erica Buist per a la meva columna setmanal a The Kenyon Review Online, i continuar la conversa més enllà de Faber, i també seguiré dialogant amb altres artistes i incorporant les idees d’altres artistes residents a la meva pràctica diària.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"