Estades temàtiques / FILOSOFIA POLÍTICA / Olot

GËZIM KRASNIQI

Del 25 de març de 2019 al 5 d'abril de 2019

GËZIM KRASNIQI
Professor de Desenvolupament Professional, Universitat d’Edimburg
Edimburg (Escòcia)

Biografia

Gëzim Krasniqi és becari de Desenvolupament Professional en Sociologia i codirector del Programa d’Estudis sobre el Nacionalisme de la Universitat d’Edimburg al Regne Unit. És un sociòleg polític amb un ampli interès interdisciplinari en el nacionalisme, la identitat, els conflictes ètnics, la ciutadania, la construcció de l’Estat i els estats en conflicte, sovint amb un enfocament empíric en el sud-est d’Europa. El seu llibre coeditat, Uneven Citizenship: Minorities and Migrants in the Post-Yugoslav Space (amb D. Stjepanovic; Routledge 2015) se centra en les relacions entre la ciutadania i diverses manifestacions de la diversitat, inclosa, encara que no exclusivament, l’etnicitat. El seu proper llibre, Albanian Nationalism(s) and Power Struggles in Kosovo: The Rise of a Polycentric Nation, serà publicat per Palgrave. A més, és el coconvocador de ASEN (The Association for the Study of Ethnicity and Nationalism) Edinburgh branch i editor associat de la revista Identities: Global Studies in Culture and Power.

Projecte

El meu projecte d’investigació examina el paper dels actors internacionals en la (manca de) èxit polític dels moviments independentistes nacionalistes. El projecte se centrarà principalment en el cas de Kosovo, amb Catalunya i la regió kurda a l’Iraq (KRI) com a casos intermedis que afegeixen una dimensió comparativa a l’anàlisi. L’objectiu principal del projecte és doble. En primer lloc, es tracta d’examinar en detall els tres casos de moviments independentistes per tal d’explicar les respectives estratègies per obtenir suport internacional. En segon lloc, i en relació amb això, el projecte busca identificar els principals criteris i principis que guien la resposta de la comunitat internacional i dels Estats individuals a les declaracions d’independència.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"