Estades temàtiques / ROBÒTICA II / Olot
JOAN GUILLÉN
Del 6 de maig de 2019 al 13 de maig de 2019
Biografia
Joan Guillén (1975, Barcelona) treballa com a professor de Tecnologia a l’educació secundària des de 1999. Actualment està destinat als Serveis d’Innovació i Formació del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Durant anys ha estat implicat en el desenvolupament d’entorns telemàtics educatius (projecte Intraweb, Zikula CMS, entorn Moodle). Des del 2016 forma part de l’equip d’Snap4Arduino, impulsant l’ensenyament de les ciències computacionals, la programación i la robòtica. És desenvolupador d’Snap4Arduino i col·laborador de l’equip d’Snap!
Snap! és un llenguatge de programació visual, creat com a una reimplementació estesa d’Scratch amb objectes de primera classe. Una eina òptima per a poder fer una introducció formal a les ciències computacionals en l’educació secundària.
Snap4Arduino és una implementació d’Snap! que afegeix les funcionalitats de servidor web i la connexió i gestió amb plaques Arduino, que permet afrontar tota classe de projectes computacionals i, per tant, l’eina perfecte per ensenyar tecnologies digitals i totes les seves branques: algorítmica i programació, robòtica i electrònica, IoT, bigdata, simulacions…
Projecte
Aquesta estada a Faber és un altre cop (aquesta és la segona edició) una excel·lent oportunitat per poder desenvolupar diversos treballs interessants i pràctics per a l’ús a l’aula i també és un punt de trobada dels equips dels projectes Snap4Arduino, Snap! I Microblocks. Els objectius principals són:
– Preparar materials de difusió del curs de formació del professorat “Aprenentatge Creatiu amb Snap!” i del nou espai web social del projecte Snap! oferint un espai comunitari, un repositori de projectes i una eina per als estudiants i professors per compartir i mostrar els seus propis treballs.
– Documentar la connectivitat entre projectes de Snap! i Snap4Arduino, preparant exemples d’activitats per a l’aula al voltant de la creació de projectes modulars, l’Internet de les coses i la connexió amb altres dispositius.
– Dissenyar i desenvolupar les funcionalitats necessàries per a permetre la connexió entre els projectes de Snap!/Snap4Arduino i els dispositius que treballen amb MicroBlocks.
Robolot i la seva Jornada d’Intercanvi d’Experiències per al professorat del dissabte 11 de maig serà un esdeveniment important per fer difusió del treball fet i compartir experiències amb la comunitat educativa.