Estades temàtiques / ROBÒTICA II / Olot

JOSÉ ANDRÉS ECHEVARRÍA ZUAZO

Del 10 de maig de 2019 al 12 de maig de 2019

JOSÉ ANDRÉS ECHEVARRÍA ZUAZO
Professor de Tecnologia
Cantabria

Biografia

Va estudiar Enginyeria Agrònoma a Lleó en l’especialitat de Mecanització i Construccions Rurals. Després de més de sis anys treballant com a cap del departament d’Enginyeria i Maquinària en una empresa especialitzada en el sector lacti, decideix deixar-ho tot per l’ensenyament, la seva veritable passió. El 2006 va aprovar els exàmens secundaris en l’especialitat de Tecnologia, sent el seu primer destí l’IES Ricardo Bernardo de Solars. El 2010 l’IES Valentí Turienzo de Colindres s’incorpora a l’actual centre i és nomenat president de l’Associació de Professors de Tecnologia de Cantàbria. El 2011 participa amb dos equips d’estudiants en un concurs de robòtica en el congrés internacional OCEANS’11 IEEE Santander. El 2012 visita Robolot per primera vegada i en aquest moment descobreix el veritable potencial de la robòtica en l’educació i proposa crear un concurs de robòtica a Cantàbria. El 2013 CantabRObots va crear un concurs-exposició de robòtica educativa a Cantàbria. El 2015 lidera el grup de treball que desenvolupa el Currículum Tecnològic LOMCE per a Cantàbria en ESO i Batxillerat, i proposa la creació de l’assignatura de Sistemes de Control i Robòtica per a 3r ESO.

Durant diversos anys ha estat ponent en cursos de formació de professors amb temes relacionats amb la robòtica escolar com disseny i impressió 3D, diferents plataformes de desenvolupament com Arduino, PICAXE i Micro-Bit, programació amb Scratch, Blockly, IDE Arduino, App Inventor… Participa com a coach de diversos equips d’escoles de robòtica en diferents concursos com CantabRobots, Robolot, EuskalBot , LNRC, Càtedra de Viesgo, UNICAN Science Fair… Destacant el 2017 en guanyar la RoboCopa Júnior Espanya i participar en la Robocup Júnior en NAGOYA (Japó).

Projecte

CantabRobots és un concurs escolar de tecnologia i robòtica entre els alumnes dels centres educatius de Cantàbria. Inicialment part del projecte CantabRobots 3.0, un grup de treball docent creat per generar materials didàctics relacionats amb el disseny 3D, impressió 3D, programació, electrònica i robòtica en l’àrea de Tecnologia.

Aquesta iniciativa és una aposta de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport del Govern de Cantàbria, en col·laboració amb l’Associació de Professors de Tecnologia de Cantàbria, per al foment de la creativitat, el treball en equip, l’esperit emprenedor, la innovació, l’ús de les noves tecnologies i la sostenibilitat, en línia amb els objectius marc de l’Estratègia Europa 2020.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"