Estades temàtiques / ROBÒTICA II / Olot

MIGUEL ANTONIO PEÑA

Del 8 de maig de 2019 al 13 de maig de 2019

MIGUEL ANTONIO PEÑA
Investigador científic – Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC)
Madrid

Biografia

Miguel A. Peña va obtenir el seu doctorat en Química el 1990 a la Universitat Complutense de Madrid, Espanya. És investigador del CSIC des de 1993 i ha estat Visiting Scholar a la Universitat de Notre Dame (EUA), a la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong (Xina) i al Istituto di Tecnologie Avança’t per l’Energia (Itàlia). És secretari de l’Associació Espanyola de l’Hidrogen, membre del Comitè Tècnic de Normalització de Tecnologies de l’Hidrogen d’AENOR, membre dels diferents comitès consultius d’organismes governamentals i organitzador de diversos congressos internacionals. Els seus interessos de recerca se centren principalment en processos catalítics per a la producció d’energia neta, específicament en aplicacions catalítiques d’òxids de perovskita (tesi doctoral), conversió de gas natural, combustió catalítica, reactors de membrana catalítica, producció d’hidrogen i catalitzadors de piles de combustible. Ha publicat més de 100 treballs d’investigació, ha col·laborat en l’edició de 7 llibres i és co-inventor de 6 patents.

Projecte

Durant la meva anterior estada a la Residència Faber l’any passat, diversos col·legues i jo vam estar treballant en els primers passos del projecte Educacont, una proposta que vaig llançar a Robolot 2018. L’objectiu del projecte és involucrar a diferents centres educatius, des de l’educació primària fins la secundària, en el disseny, muntatge i utilització de sistemes de sensors per al mesurament de la contaminació atmosfèrica (principalment òxids de nitrogen i partícules atmosfèriques) mitjançant components electrònics propis de la robòtica educativa. Ara, és el moment d’analitzar el progrés de la implementació del projecte, i decidir sobre les fases següents.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"