Estades temàtiques / EL FUTUR DE LES INSTITUCIONS CULTURALS / Olot

CLARA RISO

Del 23 de setembre de 2019 al 4 d'octubre de 2019

CLARA RISO
Directora de Casa Fernando Pessoa (Lisboa)
Lisboa

Biografia

Clara Riso es va llicenciar en Llengües i Literatures Modernes – Estudis Portuguesos, per la Universitat de Lisboa, i posteriorment va fer un màster de Literatura Comparada. També va fer un postgrau de Cultura Portuguesa Contemporània i un altre màster de Llengua Estrangera, amb una tesi titulada Movilitat Artística Transnacional.

Va ser investigadora del Centre d’Estudis Teatrals i del Centre d’Estudis Comparats de l’Escola d’Art i Humanitats de la Universitat de Lisboa.

Del 2004 al 2014 va ser professora de l’Institut Camões, on va ser responsable de la gestió del Centre de Llengua Portuguesa a Budapest (Hongria) i Belgrat (Sèrbia), on va ser responsable de l’organització de les activitats culturals de l’Institut a les embaixades de Portugal.

És directora de Casa Fernando Pessoa des de juliol de 2014.

Projecte

El meu projecte per a dues setmanes a la Residència Faber consisteix en acabar i revisar la redacció dels textos de la nova museografia de la Casa Fernando Pessoa, per construir —amb la col·laboració dels companys residents—  la “veu” del renovat museu: tenint en compte a) que la Casa Fernando Pessoa ha estat feta durant els últims 25 anys; b) que esperem que marquin com un nou museu de la poesia a la Lisboa del segle XXI, i c) que els escrits i el pensament de Pessoa poden aportar els estudis literaris i el pla de la lectura, un dels nostres recursos més poderosos de tots els temps.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"