Estades temàtiques / EL FUTUR DE LES INSTITUCIONS CULTURALS / Olot

BILL RICHARDSON

Del 19 de setembre de 2019 al 3 d'octubre de 2019

BILL RICHARDSON
Acadèmic i escriptor
Galway

Biografia

Bill Richardson és professor emèrit d’espanyol a la Universitat Nacional d’Irlanda Galway. Ha publicat llibres i articles sobre literatura i cultura espanyoles i llatinoamericanes, així com sobre traducció i lingüística. És especialista en l’obra de l’escriptor argentí Jorge Luis Borges i expert en espacialitat literària; el 2012 va publicar el llibre Borges and Space (Peter Lang). És un dels coautors de Contemporary Spain (Routledge, 2016), i coeditor de Spaces of Longing and Belonging: Territoriality, Ideology and Creative Identity in Literature and Film (Brill, 2019).

Projecte

Durant la meva residència a Faber, continuaré treballant en un projecte en el qual examinaré el que els escrits del gran autor del segle XX, Jorge Luis Borges, poden ensenyar-nos sobre el paper del bibliotecari en el món modern. Borges va treballar com a bibliotecari i va ser durant algun temps director de la Biblioteca Nacional d’Argentina. Les seves històries i altres escrits exploren temes de rellevància per a la nostra comprensió de com funcionen les biblioteques i preguntes subjacents sobre la naturalesa i la ubicació del coneixement i el significat dels llibres i l’escriptura. Estic desitjant explorar aquests temes en companyia d’altres persones amb interessos similars a Olot.

Obrir les portes a les institucions culturals

Quan vaig venir a Olot per fer la Residència Faber, tenia una idea clara sobre el que volia reflexionar i escriure i havia fet alguns progressos en el tema. Aquest va ser el vincle entre la vida i obra de l’autor Jorge Luis Borges i la institució de la biblioteca, ja que Borges no només va escriure sobre biblioteques sinó que va treballar durant 36 anys com a bibliotecari, primer en una petita biblioteca municipal i després com a Director de la Biblioteca Nacional d’Argentina.

La participació en la Residència Temàtica sobre el Futur de les Institucions Culturals em va proporcionar el temps, l’espai i l’entorn adequat per escriure i reflexionar sobre aquest tema en profunditat, ampliant la meva comprensió de l’àmplia gamma d’idees que tenia sobre aquest tema general. El fet que hi hagués altres col·legues participant en la residència va significar que tots vam tenir l’oportunitat de presentar el nostre propi tema i tenir-ne una discussió en profunditat. Crec que això va ser de gran benefici per a tots nosaltres, ja que no només el fet d’explicar el nostre tema va ajudar a aclarir les nostres idees, sinó que les diverses idees ofertes pels col·legues van afegir nou material al nostre pensament i van obrir noves vies d’exploració rellevant per nosaltres. Com a grup, crec que hem estat oberts i ens hem donat suport mútuament, i ens hem escoltat atentament i respectuosament, oferint-nos consells quan han estat necessaris. Confio que en el futur continuarem donant-nos suport mútuament i que seguirem sent amics i col·legues interessats en el treball dels altres. En el meu cas, la trobada amb professionals experts en museologia i àrees afins va ser enormement beneficiós, ja que em va permetre indagar amb ells sobre les qüestions epistemològiques, socials i polítiques relacionades amb el paper que desenvolupen les institucions culturals, com biblioteques, arxius, museus i parcs públics en el món contemporani. Surto de la Residència amb una comprensió molt enriquida del meu propi projecte, nous coneixements sobre camps d’estudi relacionats, càlids records de les agradables i perspicaces converses mantingudes amb altres participants i un desig de tornar de nou a aquesta bonica part del món.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"