Estades temàtiques

NINA CARLSSON

Del 21 d'octubre de 2019 al 31 d'octubre de 2019

NINA CARLSSON
Doctoranda en Ciències Polítiques
Estocolm

Biografia

Nina Carlsson és candidata al doctorat en Ciències Polítiques a la Universitat de Södertörn. Els seus interessos de recerca inclouen les minories no dominants, la dominació lingüística, el colonialisme, la territorialitat i la migració. En la seva tesi doctoral, investiga la construcció de la nació a través de polítiques d’integració lingüística i cultural d’immigrants en estats multinacionals amb minories històricament presents. El seu treball ha aparegut al Journal on Ethnopolitics and Minority Issues in Europe.

Projecte

En la investigació duta a terme a Faber, treballaré en la problemàtica de la feble posició de les llengües minoritàries no dominants en els requisits lingüístics i culturals dels immigrants a Europa. En faig visible l’exclusió a través d’un mapatge de polítiques i en qüestiono l’absència en un debat normatiu, afirmant que els estats haurien concedir als immigrants la possibilitat d’aprendre aquestes llengües tant per a l’adaptació lingüística dels immigrants com per contrarestar l’assimilació de les llengües minoritàries no dominants. La integració dels immigrants és un element clau per a la construcció d’una nació amb conseqüències interrelacionades però diferents tant per a les minories nacionals com per als immigrants, raó per la qual em proposo contribuir a aquest tema poc investigat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"